Επικαιρότητα

Ο “Ήρων” απορροφά το πελατολόγιο της εταιρείας Green

Μια ακόμη συμφωνία συνεργασίας έρχεται να ταράξει τα νερά της αγοράς ρεύματος καθώς ο “Ήρων” έχει καταλήξει σε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία Green Energy (Β. Βασιλειάδης) για την απόκτηση του πελατολογίου της.

Η συμφωνία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα, καθώς εκκρεμούν οι απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Βάσει αυτής στον Ήρωνα θα περάσει το πελατολόγιο της Green, η οποία από την πλευρά της θα κρατήσει το κομμάτι των δραστηριοτήτων που δεν αφορά τη λιανική. Σημειώνεται ότι ο “Ήρων” δραστηριοποιείται στο trading και τις εισαγωγές με  δικό του δυναμικό, εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο αγοράς που εκδίδεται από το ενεργειακό χρηματιστήριο, ο “Ήρων” ηγείται της αγοράς προμήθειας πέραν της ΔΕΗ, με μερίδιο αγοράς 5,1%, ούσα η πρώτη εταιρεία που ξεπέρασε το όριο του 5%. 

Μάλιστα στο μερίδιο αυτό, που αφορά μέχρι και στον Οκτώβριο δεν έχουν συμπεριληφθεί οι πελάτες της Green, η οποία τον Οκτώβριο είχε μερίδιο αγοράς 0,51%. Με βάση τις εκτιμήσεις για τα μερίδια αγοράς του Νοεμβρίου όταν η συμφωνία πάρει και το τυπικό πράσινο φως των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, θα φέρει τον Ήρωνα κοντά σε μερίδιο αγοράς της τάξης του 6%. Το πελατολόγιο της Green που θα απορροφηθεί από τον Ήρωνα, αφορά κυρίως σε πελάτες της μέσης τάσης, εκεί όπου υπάρχει και η ισχυρότερη παρουσία της εταιρείας με περισσότερες από 5.000 χιλιάδες παροχές. 

Η εταιρεία “Ήρων” είναι ο ένας από τους τρεις καθετοποιημένους εκτός ΔΕΗ παίκτες της αγοράς, μαζί με τις εταιρείες Protergia (Μυτιληναίος) και Elpedison (ΕΛΠΕ, Edison, Ελλάκτωρ).

Εκτός της συμφωνίας για την απορρόφηση του πελατολογίου της Green από την εταιρεία “Ήρων”, νωρίτερα φέτος είχαμε την εξαγορά του 90% της NRG από τον όμιλο της Motor Oil Hellas, της οποίας η αξία ανήλθε στα 16,65 εκατ. ευρώ (13,97 εκατ. ευρώ ήταν η τελική ταμειακή εκροή καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της εξαγοραζόμενης εταιρείας ήταν 2,68 εκατ. ευρώ). Η συγκεκριμένη εξαγορά ανακοινώθηκε τον Ιούνιο και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Ένα ακόμη deal στην προμήθεια της ενέργειας (φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια) ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα με το πράσινο φως που άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά του υπόλοιπου 49% της ΕΠΑ Αττικής και της ΕΔΑ Αττικής που απέκτησε η ΔΕΠΑ από τη Shell.

Σήμερα η αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας μετρά 22 εταιρείες (χωρίς να υπολογίζεται η ΔΕΗ αλλά και οι δύο εταιρείες της λιγιντικής αποεπένδυσης Λιγνιτική Μελίτης και Λιγνιτική Μεγαλόπολης). Αθροιστικά οι εκτός ΔΕΗ παίκτες ελέγχουν μερίδιο αγοράς 21,92%.

Source:capital
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο