Επικαιρότητα

O Elon Μusk ενδιαφέρεται για το bitcoin – Τι ρώτησε μέσω twitter

Ο Elon Musk ρώτησε σχετικά με την μετατροπή “μεγάλων συναλλαγών” του ισολογισμού της Tesla σε bitcoin κατά τη διάρκεια ανταλλαγής μηνυμάτων στο twitter με τον Michael Saylor, έναν υποστηρικτή του ψηφιακού νομίσματος.

Σε μια σειρά από tweets, ο Saylor, διευθύνων σύμβουλος της Microstrategy Inc., ενθάρρυνε τον δισεκατομμυριούχο να μετατρέψει τα δολάρια του σε bitcoin και να ευνοήσει τους μετόχους του.

Are such large transactions even possible?

— Elon Musk (@elonmusk) December 20, 2020

If you want to do your shareholders a $100 billion favor, convert the $TSLA balance sheet from USD to #BTC. Other firms on the S&P 500 would follow your lead & in time it would grow to become a $1 trillion favor.

— Michael Saylor (@michael_saylor) December 20, 2020

“Άλλες εταιρείες στο S&P 500 θα ακολουθούσαν το προβάδισμά σας και με τον καιρό θα αποκτούσαν μια ώθηση 1$ τρισ.” ανέφερε ο Saylor σε ένα tweet την Κυριακή.

Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε αφού ο Musk δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει ότι δελεάζεται από το Bitcoin, του οποίου η αξία έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος.

“Είναι άραγε δυνατόν να γίνουν  τόσο μεγάλες συναλλαγές;”. Ο Musk απάντησε σε tweet του Saylor. Πολλοί άνθρωποι τον διαβεβαίωσαν ότι είναι, όπως επίσης και ο Saylor, ο οποίος είπε ότι είχε μετατρέψει περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin και προσφέρθηκε να μοιραστεί τo “εγχειρίδιο” της συναλλαγής offline.

H άνοδος του Bitcoin σε επίπεδα ρεκόρ έχει ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να αγωνίζονται για μια έκθεση στο ράλι. Καθώς η μεγαλύτερη κρυπτογράφηση έφτασε τα 23.000 δολάρια για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα, η “μανία” αύξησε την τιμή του Bitwise 10 Crypto Index Fund έως και 650% πάνω, σύμφωνα με το Bloomberg.

H Tesla που θα ξεκινήσει τις συναλλαγές της στον δείκτη S&P 500, σημείωσε οκταπλάσια άνοδο φέτος. Τα κέρδη ώθησαν την περιουσία του Musk μετά την προσθήκη $140 δισ. στα $167 δισ. καθιστώντας τον τον δεύτερο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.

Tesla: Πτώση στην μετοχή της στην προσυνεδρίαση κατά το ντεμπούτο της στο S&P 500 Index

Πτώση κατά 6,3% σημειώνει η μετοχή της Τesla κατά την προσυνεδρίαση την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής της στο S&P 500.

Σύμφωνα με το Bloomberg, oι μετοχές της εταιρείας έχουν εκτοξευτεί κατά 731% φέτος εν αναμονή της ιστορικής ένταξης, καθιστώντας την την μεγαλύτερη εταιρεία που έχει προστεθεί ποτέ. Η πρωτοπόρος ΕV θα ενταχθεί επίσης στο S&P 500 αντικαθιστώντας την εταιρεία του πετρελαίου και φυσικού αερίου Occidental Petroleum Corp. η οποία πέφτει κατά 7,5% στην προσυνεδρίαση.

Κατά την προσυνεδρίαση τα futures του S&P 500 σημείωναν πτώση 2,5% ακολουθώντας την πτώση των ευρωπαϊκών αγορών μετά την ανακοίνωση πως οι περισσότερες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους στην Βρετανία λόγω της μετάλλαξης του κορονοϊού.

Content retrieved from: https://www.capital.gr/epixeiriseis/3504102/o-elon-musk-endiaferetai-gia-to-bitcoin-ti-rotise-meso-twitter.