Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του ΟΔΑΠ διερεύνησαν σε πρώτο επίπεδο τις δυνατότητες ανάδειξης των μουσείων αλλά και του Λευκού Πύργου

Ο χαρισματικός Προεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) Σταύρος Κωνσταντινίδης συνάντησε τον Δημαρχο Θεσσαλονίκης για μια συνεργασία που μόνο κέρδη θα φέρει στην συμπρωτεύουσα.

Ο νέος πρόεδρος του ΟΔΑΠ ξεκινάει κύκλο επαφών με φορείς από όλη την χώρα για μια ανάπλαση και εκ νέου μελέτη όλων των Αρχαιολόγικών χωρών του Υπ Πολιτισμού για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ανανεωμένος με πολλές δυνάμεις κ όραμα στην φαρέτρα του ξεκίνησε ο Νέος Προεδρας .

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας συναντήθηκε στο δημαρχείο με τον Σταύρο Κωνσταντινίδη, νέο πρόεδρο του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι κύριοι Ζέρβας και Κωνσταντινίδης συζήτησαν εκτενώς θέματα σχετικά με την προβολή των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της πόλης, ενώ διερεύνησαν τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών.

Ο νέος πρόεδρος του ΟΔΑΠ μετέφερε μήνυμα της Υπουργού Πολιτισμού για συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και τους τοπικούς φορείς. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του ΟΔΑΠ διερεύνησαν σε πρώτο επίπεδο τις δυνατότητες ανάδειξης των μουσείων αλλά και ειδικότερα του Λευκού Πύργου μέσω πιθανής αξιοποίησης χώρων στη νέα παραλία.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα ανάπτυξης κοινών δράσεων προβολής όπως και η δυνατότητα υλοποίησης ενός έξυπνου συστήματος πληροφοριακής σήμανσης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων στο κέντρο της πόλης για οδηγούς και πεζούς.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του ΟΔΑΠ συμφώνησαν να έχουν συχνές συναντήσεις και να διευρύνουν τα πεδία συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Ο κ. Κωνσταντινίδης ενημέρωσε τον δήμαρχο για το θεσμικό πλαίσιο και το οργανόγραμμα του Οργανισμού καθώς και για το rebranding που γίνεται αυτήν την περίοδο.