Ντιμπέιτ τέλος: Δεν τα βρήκαν στην ημερομηνία τα κόμματα – «Συνεννόηση» ΝΔ-ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Τα κόμματα δεν είχαν τη διάθεση να αλλάξουν το πρόγραμμά τους. Εμείς ήμασταν ανοιχτοί σε όλες τις ημερομηνίες», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μετά το τέλος της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής.

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετείχαν στη διακομματική επιτροπή, καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή του. Έτσι, η τηλεοπτική μονομαχία των πολιτικών αρχηγών για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου αναβλήθηκε οριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα είχαν συμφωνήσει στην 1η Ιουλίου για την πραγματοποίηση της τηλεμαχίας, ημερομηνία ωστόσο που ανατράπηκε λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα συγκληθεί την 30 Ιουνίου για την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίσουν την νέα ηγεσία της Ε.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε ως ημερομηνία την 1η Ιουλίου, δηλαδή την ημέρα που επιστρέφει ο πρωθυπουργός από τη Σύνοδο Κορυφής, Ωστόσο, εκείνη την ημέρα δεν μπορούσε το ΚΚΕ, γιατί έχει προγραμματίσει προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου δεν μπορούσε πάλι το ΚΚΕ, γιατί έχει την κεντρική προεκλογική του εκδήλωση στν Πάτρα.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου δεν μπορούσε το ΚΙΝΑΛ γιατί έχει περιοδεία η Φώφη Γεννηματά στη Δυτική Ελλάδα, ενώ την Τρίτη 2 Ιουλίου δεν μπορούσε η Νέα Δημοκρατία γιατί έχει περιοδεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μαγνησία.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν ως ημερομηνία διεξαγωγής του ντιμπέιτ και το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Από την πλευρά τους, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως υπάρχει συνεννόηση της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να μην γίνει το ντιμπέιτ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την πρόταση για ντιμπέιτ Τσίπρα – Μητσοτάκη

Το ενδεχόμενο τηλεμαχίας μεταξύ μόνον του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη επανέφερε, μετά την λήξη της συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Τα κόμματα δεν είχαν τη διάθεση να αλλάξουν το πρόγραμμά τους. Εμείς ήμασταν ανοιχτοί σε όλες τις ημερομηνίες και προτείνουμε στη ΝΔ έστω και στην ύστατη στιγμή τις ημερομηνίες που αυτή θέλει. Να συμφωνήσουμε για να γίνει ντιμπέιτ τουλάχιστον μεταξύ των δύο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Παρόλο λοιπόν που προτάθηκαν οι ημερομηνίες από 27 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου δεν κατέστη δυνατόν να ξεπεραστούν τα κωλύματα και να βρεθεί μια ημερομηνία που να συμφωνούν όλα τα κόμματα, με αποτέλεσμα το προεκλογικό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών να οδηγηθεί σε οριστικό «ναυάγιο».

Κόντρα για τη δήλωση Τσίπρα

Εν τω μεταξύ, η αποστροφή του λόγου του πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής για τους όρους διεξαγωγής της τηλεμαχίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά κατά της αντιπολίτευσης για τη διαδικασία που επελέγη να ακολουθηθεί κατά το ντιμπέιτ. «Έτσι όπως ετοιμάζουν το ντιμπέιτ θα είναι παράλληλοι μονόλογοι, οπότε μπορεί να βγω με σκάιπ απ’ τις Βρυξέλλες» είπε, στο πνεύμα που και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική εξέφρασαν τις διαφωνίες τους με τον τρόπο διεξαγωγής της τηλεμαχίας. Απέδωσε, δε, ευθύνες στον κ. Μητσοτάκη για τον χαρακτήρα του ντιμπέιτ.

Από τη Νέα Δημοκρατία απάντησαν πως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού είναι δηλωτικές της αδιόρθωτης αλαζονείας του, σχολιάζουν από την ΝΔ. Πόσο μάλλον όταν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να βρουν μια λύση σε ένα πρόβλημα που ουδόλως προκάλεσαν.

Source:newpost