Επικαιρότητα

Νέο αμερικανικό φορτίο LNG έρχεται στην Ελλάδα

Μετά την εισαγωγή του νέου αμερικανικού φορτίου LNG από την Μυτιληναίος, ακόμα μια επιχείρηση, η ΗΡΩΝ, σκοπεύει να φέρει στο τερματικό της Ρεβυθούσας φορτίο υγροποιημένου αερίου.

Το LNG γνωρίζει εποχές δόξας καθώς οι χαμηλές τιμές του, έχουν δημιουργήσει έντονη κινητικότητα στον τομέα του υγροποιημένου αερίου, ενώ δεν είναι μυστικό πως η Ελλάδα μετά την αναβάθμιση του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο.

Το θετικό κλίμα που επικρατεί για την αγορά του LNG σε συνδυασμό με τις διεθνείς συγκυρίες, τείνουν να εκμεταλλευτούν οι ελληνικές εταιρείες ενέργειας που εισάγουν όλο και περισσότερο υγροποιημένο αέριο αυξάνοντας την ενεργειακή ρευστότητα της χώρας.

Ήδη σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου κατέφτασε στη Ρεβυθούσα το δεύτερο φορτίο αμερικανικού LNG και πρώτο που έρχεται για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας, και πιο συγκεκριμένα για τον όμιλο Μυτιληναίος. Οι ιδιωτικές εταιρείες αυξάνουν την πίεση τους προς την ΔΕΠΑ αυξάνοντας τις εισαγωγές LNG, με το 2019 να αναδεικνύεται σε κομβική χρονιά για την διαμόρφωση του ενεργειακού χάρτη στη χώρα.

Στις 15 Μαρτίου αναμένεται να φτάσει και το φορτίο της ΗΡΩΝ στη Ρεβυθούσα που θα έρθει από τις ΗΠΑ, και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας στην αγορά και παράλληλα εδραιώνει ακόμα περισσότερο αμερικανικό υγροποιημένο αέριο στον ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης που είναι η Ελλάδα.

Τι δηλώνει ο Τζ. Πάιατ

Ο Αμερικανός πρεσβευτής, Τζέφρι Πάιατ, εξέφρασε μέσω Twitter την ικανοποίησή του για την υποδοχή νέου φορτίου LNG, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα κατοχυρώνει το ρόλο της ως ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη.

pyatt_lng

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο