Επικαιρότητα

Νεκρός μέλος του Ρουβίκωνα- Κατηγορείται για ανθρωποκτονία η 39χρονη σύντροφός του

Για ανθρωποκτονία ενός 39χρονου, γνωστού μέλους του Ρουβίκωνα, κατηγορείται σύμφωνα με πληροφορίες η σύντροφός του, μέσα στο σπίτι που έμεναν στην Καισιαριανή, τα ξημερώματα της 1 Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές πρόκειται για περιστατικό ενδοοικογεναιακής βίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 39χρονος φέρεται να ξυλοκόπησε και να μαχαίρωσε στο ποδι τη συνομήλικη σύντροφό του. Σύμφωνα με τους δικούς της ισχυρισμούς, εκείνη τον ψέκασε με σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο καταφέρνοντας να του αποσπάσει το μαχαίρι, ενώ ισχυρίζεται ότι στην προσπάθειά του να το πάρει πίσω, έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω σε αυτό.

Σύμφωνα με την ίδια, περιποιήθηκε το τραύμα του έως το απόγευμα που φαίνεται να χειροτέρευσε η κατάστασή του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό όπου λίγη ώρα μετά έχασε τη ζωή του.

Στην 39χρονη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπόθεση ανθρωποκτονίας 39χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε την 1-5-2020 εντός διαμερίσματος στην Καισαριανή.

Ο 39χρονος είχε μεταφερθεί απογευματινές ώρες της 1-5-2020 σε Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την διενεργηθείσα νεκροτομή, διαπιστώθηκε ότι αιτία θανάτου ήταν κακώσεις που προήλθαν από νύσσον και τέμνον όργανο.

Κατηγορούμενη για την ανωτέρω πράξη, την οποία φέρεται ότι διέπραξε κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού με το θύμα, είναι 39χρονη ημεδαπή η οποία και συνελήφθη.

Στο διαμέρισμα της 39χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα (10) μαχαίρια, σπρέι πιπεριού, σπρέι άγνωστης χημικής ουσίας καθώς και ποσότητα κάνναβης.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Τι γράφει ο Ρουβίκωνας

Την Παρασκευή 1 Μαΐου 2020, ο σύντροφος, φίλος, μα πάνω απο όλα αδερφός μας… έκανε το πιο μακρινό του ταξίδι. Ενα ταξίδι που οπως πίστευε ο ίδιος θα είναι μακριά από το σκοτάδι, έξω απο την μαυρίλα που βιώνουμε όλοι μας. Μια μαυρίλα που άσπριζε καθε φορά που βλέπαμε το χαμόγελό σου. Ένα φωτεινό ορίζοντα που γινόταν καταγαλανος, καθε φορά που μας θύμιζες πως η αλληλεγγύη, η αγωνιστικότητα, η επίθεση σε κράτος, κεφάλαιο, φασισμό είναι υποχρέωση όλων μας. ”Στον δρόμο”, όπως έλεγες. ”Χωρίς πολλα λόγια, με πράξεις. Τα λόγια χωρίς πράξεις είναι τίποτα, τα λόγια πρέπει να ακολουθούν τις πράξεις”. Έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε … Έχοντας τα λόγια σου στην καρδιά μας για να ωθούν την ψυχή και τα σώματά μας στην πράξη. Εκεί ακριβώς θα συνεχίσουμε αδερφέ, εκεί θα συνεχίσεις να στέκεσαι ανάμεσά μας κρατώντας την κοκκινόμαυρη σημαία και φορώντας την κιτρινόμαυρη μπλούζα. Είναι υπόσχεση, δέσμευση, μα πάνω από όλα, υποχρέωσή μας.

Content retrieved from: https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/nekros-melos-tou-roubikona–katigoreitai-gia-anthropoktonia-i-39xroni-suntrofos-tou/.