Επικαιρότητα

Νέα καταδίκη για τη Δήμητρα Λιάνη για οφειλές ύψους 280.000 ευρώ

Η πρώην πρώτη κυρία, μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, καταδικάστηκε δεύτερη φορά από την ελληνική Δικαιοσύνη. Αυτή τη φορά κρίθηκε ερήμην ένοχη για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 280 χιλιάδες ευρώ.

Νέα «καμπάνα» αποφάσισε να ρίξει η ελληνική Δικαιοσύνη στην Δήμητρα Λιάνη, κρίνοντάς την ένοχη αυτή τη φορά σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή. Λίγο μόλις καιρό μετά την απόφαση να κριθεί ένοχη σε φυλάκισης 18 μηνών για χρέη προς το Δημόσιο, το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας προχώρησε σε νέα καταδίκη πάλι για το ίδιο αδίκημα.

Η χήρα Ανδρέα Παπανδρέου -όπως προσφωνήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου- αυτή τη φορά ήταν απούσα από την αίθουσα, με αποτέλεσμα να ερημοδικαστεί. Σύμφωνα με έγγραφο της αρμόδιας ΔΟΥ, το οποίο αναγνώστηκε κατά τη διαδικασία, πρόκεται για ένα χρέος ύψους 283.000 ευρώ, το οποίο δεν έχει εξοφληθεί,. ούτε και ρυθμιστεί. Παράλληλα, το δικαστήριο επεσήμανε πως ήδη η υπόθεση είχε λάβει τέσσερις αναβολές, καταλήγοντας πως θα έπρεπε να προχωρήσει τη διαδικασία δίχως την παρουσία συνηγόρου.Έτσι, το δικαστήριο υιοθέτησε τη θέση της εισαγγελέως της έδρας, καταδικάζοντας την πρώην πρώτη κυρία.

Το ίδιο άλλωστε, όπως είχε δημοσιεύσει και πάλι το news247.γρ, είχε συμβεί στα τέλη Μαρτίου, όταν και πάλι η ελληνική Δικαιοσύνη την έκρινε ένοχη για διαφορετική οφειλή. Τότε η Δήμητρα Λιάνη είχε εκπορσωπηθεί από δικηγόρο, η οποία είχε δηλώσει ότι στόχος ήταν το επόμενο διάστημα να πωληθεί ακίνητο ιδιοκτησίας της, με αποτέλεσμα με τα χρήματα που θα λάβει ως τίμημα, να αποπληρωθεί η οφειλή. «Πράγματι δεν έχει καταβάλει κάποιο ποσό, ωστόσο -εκτός από την πώληση του ακινήτου- περιμένει κάποια νέα ρύθμιση, στην οποία θα επιχειρήσει να υπαχθεί» ανέφερε η συνήγορος, προσθέτοντας ότι υπήρχε κι άλλη οφειλή, πάλι προς το Δημόσιο, την οποία κατάφερε τελικά να αποπληρώσει στο σύνολό της.

Η Δήμητρα Λιάνη μπορεί να μην παρευρέθηκε σε κάποια από τις ακροαματικές διαδικασίες για υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος της, όμως από την εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα», αναφέρθηκε στην πρώτη καταδίκη της, κατηγορώντας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά της προβλήματα. «Θέλουν την εξόντωση μου οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ. Να τελειώσετε την Λιάνη, αυτή ήταν η εντολή» είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Source:news247