Επικαιρότητα

Μυτιληναίος: Συμφωνία για μονάδα ηλεκτρισμού στη Σλοβενία

Η Μυτιληναίος Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή σύμβασης με την Javno Podgetje Energetica Ljubljana, εταιρεία ηλεκτρισμού της Λιουμπλιάνας, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, λειτουργώντας το μεγαλύτερο σύστημα τηλεθέρμανσης της Σλοβενίας.

Η σύμβαση αφορά στη Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή (EPC) μιας νέας μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού – Θερμότητας (CHP) στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, αντικαθιστώντας, σε μεγάλο βαθμό, την παραγωγή ενέργειας από άνθρακα με φυσικό αέριο, ενώ αναμένεται να μειώσει έτσι την κατανάλωση άνθρακα κατά 70%.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 2 αεριοστρόβιλων Siemens και 2 λεβήτων ανάκτησης θερμότητας με βοηθητικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων κατασκευαστικών εργασιών και εργασιών σύνδεσης με τον υφιστάμενο ατμοστρόβιλο, καθώς και με τον υπόλοιπο υφιστάμενο εξοπλισμό.

Το έργο θα περατωθεί μέσα σε διάστημα 30 μηνών από την ημερομηνία έναρξης του έργου, η οποία προβλέπεται να είναι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019, μετά και την ολοκλήρωση των απαραίτητων αδειοδοτικών διαδικασιών.

Η υπογραφή της συμφωνίας έλαβε χώρα σε ειδική τελετή στη Λιουμπλιάνα, στις 03.04.2019.

Η νέα μονάδα συμπαραγωγής διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο και ελαφρύ πετρέλαιο), με συνολική ηλεκτρική ισχύ 110MW, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην κάλυψη των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεθέρμανσης των πολιτών της Λιουμπλιάνα.

Η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε €118 εκατ.