Επικαιρότητα

Μυστική συνάντηση στο Άμπου Ντάμπι: Συμμαχία κατά της “τουρκικής απειλής”

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Middle East Eye, σε μυστική συνάντηση αξιωματούχων διαφόρων χωρών, συμφωνήθηκε ότι η Τουρκία αποτελεί “μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν”.

Μυστική συνάντηση στο Άμπου Ντάμπι, αξιωματούχων του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Αιγύπτου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία είναι η πιο “σοβαρή απειλή” στην περιοχή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Middle East Eye.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ οι αξιωματούχοι των τεσσάρων χωρών συμφώνησαν ότι η Τουρκία είναι μεγαλύτερος κίνδυνος ακόμη και από το Ιράν! Συζήτησαν σχέδια για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής και της επιρροής της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,γράφει το Militaire.gr , Ισραηλινοί αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι «το Ιράν θα μπορούσε να περιοριστεί στρατιωτικά», αλλά η Τουρκία έχει “πολύ μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνατότητες“.

Ο επικεφαλής της Mossad, Yossi Cohen, σύμφωνα με το ρεπορτάζ είπε στη συνάντηση: “Η δύναμη του Ιράν είναι εύθραυστη. Η πραγματική απειλή προέρχεται από την Τουρκία. ”

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση της απειλής της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η υποστήριξη του PKK και του YPG.

Οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών που συμμετείχαν συμφώνησαν επίσης να ενισχύσουν τις σχέσεις με την περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν στο Ιράκ (KRG) και να αποτρέψουν οποιαδήποτε επαφή της με την Άγκυρα.

Συμφώνησαν επίσης να εκπονήσουν ένα σχέδιο για την αποκατάσταση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ, συζητώντας μια διπλωματική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των τριών αραβικών κρατών και του Assad, με τη βοήθεια του Τελ Αβίβ.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξανάνοιξαν την πρεσβεία τους στη Δαμασκό τον Δεκέμβριο.

“Οι ίδιοι οι Σαουδάραβες δεν θέλουν να βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή αυτού του διπλωματικού εγχειρήματος, αλλά συμφωνούν με οποιαδήποτε πολιτική μπορεί να αποδυναμώσει την Τουρκία”, ανέφερε μία πηγή που επικαλείται το ρεπορτάζ.

Source:news247
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *