Επικαιρότητα

Η Μπριζίτ Μακρόν αποφάσισε να επιστρέψει στο …σχολείο

Η Μπριζίτ Μακρόν είχε αφήσει την καριέρα της ως δασκάλα όταν παντρεύτηκε τον Εμανουέλ Μακρόν. Όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά αυτός ήταν 15 ετών και εκείνη παντρεμένη, δασκάλα ιδιωτικού σχολείου με κόρη στην ίδια ηλικία και στην ίδια τάξη με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Εκτός από την προεδρία στην επιτροπή δασκάλων του σχολείου, η κ. Μακρόν, που προηγουμένως δίδασκε σε λύκεια στην Αμιένς και το Παρίσι, θα παραδίδει περιστασιακά μαθήματα Γαλλικών στις νέες εγκαταστάσεις στο Κλισί-σου-Μπουά στο διαμέρισμα Σαν Σεν Ντενί.

Το νέο ίδρυμα που θα βοηθάει ενήλικες χωρίς επίσημα προσόντα αποτελεί το πνευματικό παιδί της πρώτης κυρίας της Γαλλίας.

Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας για ενήλικες από 25 έως 30 ετών είναι ένα πρόγραμμα που εμπνεύστηκε η Μπριζίτ Μακρόν και χρηματοδοτείται από την εταιρεία προϊόντων πολυτελείας LVMH.

Τα σχέδια προβλέπουν το άνοιγμα και δεύτερου σχολείου στη Βαλένς.

Η νέα εγκατάσταση εκπαίδευσης θα δέχεται 50 μαθητές από την πόλη και θα τους προσφέρει μαθήματα εννέα μηνών στα Μαθηματικά, τα Αγγλικά, τα Γαλλικά και την Ιστορία.

Προκειμένου οι μελλοντικοί απόφοιτοι να έχουν βοήθεια στις αιτήσεις για δουλειά και τις επιχειρηματικές τους προσπάθειες, θα προσφέρονται επίσης επαγγελματικά εργαστήρια, που θα συνδράμουν σε κάθε βήμα από τεχνικές συνέντευξης μέχρι τη συγκρότηση επιχειρηματικών ιδεών. Οι φοιτητές θα λαμβάνουν κατώτατο μισθό κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

Όταν γνώρισε τον Μακρόν στο ιδιωτικό γυμνάσιο Ιησουιτών όπου εργαζόταν ως δασκάλα λογοτεχνία και θεάτρου, η 39χρονη τότε Μπριζίτ ήταν παντρεμένη με τον τραπεζίτη Αντρέ Λουί Οζιέρ, με τον οποίο έχει τρία παιδιά. Φέρεται ότι ήταν η πιο δημοφιλής δασκάλα στο σχολείο. Ο νεαρός Μακρόν δεν ήταν μαθητής της μελλοντικής γυναίκας του στο μάθημα των Γαλλικών αλλά στο μάθημα θεάτρου.

Μετά από μία παράνομη σχέση και ένα διαζύγιο, αγνοώντας τη διαφορά ηλικίας το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2007 όταν εκείνος ήταν 29 ετών και εκείνη 54. Μετά τον γάμο, το ζευγάρι μετακόμισε στο Παρίσι για τη στήριξη της εκρηκτικής πολιτικής καριέρας του Μακρόν.

Στο βιβλίο με τον τίτλος «Μπριζίτ Μακρόν: L’Affranchie (Η ελεύθερη γυναίκα)» που έγραψε η φίλη της Μπριζίτ Μέγιε Μπρουν αναφερόταν ότι «είχε χάσει όλους του φίλους της» εξαιτίας της ερωτικής σχέσης με έναν άντρα τόσο μικρότερό της.

Source:thetoc
Μετάβαση στο περιεχόμενο