Επικαιρότητα

Μπαράζ επενδύσεων σε νέα ξενοδοχεία

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επενδύσεις στον τουριστικό τομέα με δεκάδες νέα εγχειρήματα σε εξέλιξη που περιλαμβάνουν την μετατροπή παλαιών κτιρίων σε σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες.

Δεκάδες αιτήματα για την μετατροπή κτιρίων σε ξενοδοχεία έχουν εγκρίνει οι αρμόδιες αρχές ενώ παράλληλα, καταγράφονται περιπτώσεις αλλαγής χρήσης ξενοδοχείου σε κατοικία, κτιρίου σε πολιτιστικό χώρο αλλά και παλαιών εγκαταστάσεων σιδηροδρομικού σταθμού σε ξενοδοχείο με τη προσθήκη βαγονιών-διαμερισμάτων! Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν σε κτίρια που βρίσκονται μεταξύ άλλων σε Αθήνα, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Νάξο, Λευκάδα, Κύθνο, Καλαμάτα, Ηλεία, Δυτική Μάνη και Δημητσάνα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το economistas.gr χορηγήθηκαν άδειες στην εταιρεία ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Α.Ε. για την αλλαγή χρήσης υφιστάμενου κτιριακού συγκροτήματος σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στα Φηρά της Σαντορίνης, για την αλλαγή χρήσης υφιστάμενων κτιρίων σε ξενοδοχείο 2 αστέρων με τη προσθήκη και νέου κτιρίου στην τοπική Κοινότητα Βίβλου Νάξου, και για τηn μετατροπή υφιστάμενης οικοδομής σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην οδό Βεντούρα 9 στη πόλη της Λευκάδας.

Επίσης, δόθηκαν άδειες στην εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΦΟΥΡΙΚΗ Α & Χ-ΒΙΛΛΙΩΤΗ Α & Π. για την αλλαγή χρήσης υφιστάμενων κτιρίων σε ξενοδοχείο και προσθήκη κατ΄ επέκταση 5 νέων κτιρίων και πισίνας στο Δήμο Δυτικής Μάνης,  στην εταιρεία ΤΕΡΕΖΑΣ ΑΞΕΤΕ για την αλλαγή χρήσης υπαρχόντων κτιρίων από κατοικία σε ξενοδοχείο με προσθήκη διώροφου κτιρίου στην δημοτική ενότητα Εσπερίων στην Κέρκυρα καθώς και για αλλαγή χρήσης ιστορικού διατηρητέου μνημείου σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στην περιοχή της Δημητσάνας.

Παράλληλα, ο Δήμος Ναυπάκτου αποφάσισε την αλλαγή της χρήσης του πρώην Δημαρχείου Πυλήνης που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Σίμου προκειμένου να λειτουργήσει ως ξενώνας και να δοθεί στη συνέχεια κατόπιν διαγωνισμού προς εκμετάλλευση σε ιδιώτη ενώ η εταιρεία  FERMINA HOTEL EΠΕ εξασφάλισε άδεια για την αλλαγή χρήσης σε ξενώνα του ξενοδοχείου Hotel GALATAS στο νησί της Κύθνου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι άδειες που δόθηκαν για την αλλαγή χρήσης υφιστάμενου κτιρίου αποθηκών σε ξενοδοχείο και την επέκταση του με νέους κοινόχρηστους χώρους στην περιοχή Κουρούτα του Δήμου Ηλίδας καθώς για τη νομιμοποίηση κτισμάτων του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού Αλυκών Κίτρους, αλλαγή χρήσης τους σε ξενοδοχείο και προσθήκη βαγονιών- διαμερισμάτων στη περιοχή Κίτρος του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Αντίθετα άδεια χορηγήθηκε προκειμένου το Electra Hotel Apartments στην οδό Πανός 28 στη Βουλιαγμένη να αλλάξει χρήση και από ξενοδοχείο να μετατραπεί μετά από ανακατασκευή σε κτίριο κατοικιών. Το κτίριο ανήκει στην αιγυπτιακών συμφερόντων εταιρεία ΝΕΔΕΡΦΙΕΛΝΤ ΕΛΛΑΔΑ Α.Ε. Επιπλέον, χορηγήθηκε άδεια στην εταιρεία LIBO για την αλλαγή χρήσης κτιρίου επί της οδού Νηρέως 3 στο Παλαιό Φάληρο από ξενοδοχείο σε υφιστάμενη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

Τέλος, ο Δήμος Αμαρουσίου προχωρεί τις διαδικασίες για την αλλαγή χρήσης διατηρητέου κτιρίου που βρίσκεται επί των οδών Σουρή και Βασ. Όλγας και την αξιοποίηση του ως πολιτιστικού χώρου. Ήδη ανέθεσε τις σχετικές εργασίες στην εταιρεία ΜΕ.ΚΟΝ.Α.Ε.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο