Επικαιρότητα

Μνημόσυνο Κατσίφα: Συνελήφθη φρουρός Έλληνα βουλευτή – Νέες προκλήσεις από την Αλβανία

Η ημέρα του μνημοσύνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα αποτέλεσε ευκαιρία για τις αλβανικές αρχές για να προβούν σε νέες προκλήσεις.

Αναλυτικότερα, όπως έγινε γνωστό, συνέλαβαν καθοδόν από Χειμάρρα προς Βουλιαράτες, στο χωριό Γεωργουτσάτες τον πρόεδρο της Ομόνοιας Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, μαζί με αλλά στελέχη του παραρτήματος. Σημειώνεται ότι όλοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Βορείου Ηπείρου.

Μπλόκο της αλβανικής αστυνομίας σταμάτησε το όχημά του, έξω από τους Βουλιαράτες όπου μετέβαινε για να παραστεί στο θρησκευτικό μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Μαζί του προσήχθησαν δύο ακόμη κάτοικοι της Χειμάρρας.

Όπως αναφέρουν μάλιστα σε ανακοίνωσή τους «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την Αστυνομία για τους λόγους που οδήγησαν στην προσαγωγή και κράτησή του».

Την ίδια στιγμή, για «μικρή προσέλευση» στο μνημόσυνο του Κατσίφα κάνουν λόγο τα τοπικά ΜΜΕ, την ώρα που τουλάχιστον 200 ομογενείς και Έλληνες υπήκοοι εμποδίστηκαν να περάσουν τα σύνορα. Μεταξύ των ατόμων στα οποία απαγορεύτηκε να περάσουν τα σύνορα και συγγενείς του ομογενούς, ακόμα και η αδελφή του. «Ακούγονταν σποραδικά συνθήματα ‘’Ζητώ η Βόρεια Ήπειρος’’» αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ για το μνημόσυνο του Κατσίφα.

katsifas

Το πρωί ένταση επικράτησε στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο φυλάκιο της Κακαβιάς, καθώς οι αλβανικές αρχές μπλόκαραν λεωφορεία με πολίτες που ήθελαν να παρευρεθούν στο μνημόσυνο.

Ενταση προκλήθηκε νωρίτερα στην Κακαβιά όταν Έλληνες που δεν μπόρεσαν να περάσουν στη γείτονα χώρα θέλησαν να εμποδίσουν με τη σειρά τους τη διέλευση στην Ελλάδα σε αλβανικά οχήματα ,μετά όμως από παρέμβαση της αστυνομίας παρουσία και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου Κωνσταντίνου Σκούμα ,η κατάσταση πλέον έχει ομαλοποιηθεί .

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *