Μητσοτάκης: Βουλευτές εξαγοράστηκαν για να ψηφίσουν τις «Πρέσπες» – Σε εγρήγορση η ΝΔ για τις εκλογές του… Μαΐου

«Ο Καμμένος έδωσε το στυλό στον Τσίπρα για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Σφόδρα πυρά στους εκτός ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και είπαν «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατα τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ στα Γιαννιτσά, όπου αναγκάστηκε να μιλήσει έξω από τα νέα γραφεία, λόγω του κόσμου που είχε πλημμυρίσει το δρόμο.

«Άλλοι ψήφισαν τις ‘Πρέσπες’, άλλοι κρατάνε τα υπουργεία τους και άλλοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης.  Πιστεύετε, για το Θεό, ότι η κυρία Παπακώστα και η κυρία Κουντουρά αν δεν είχαν υπουργεία, θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης; Φυσικά και πολιτικά εξαγοράστηκαν!», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή Συμφωνία και μερίδιο ευθύνης έχουν οι κ.κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος». Για τον τ. υπουργό Εθνικής Άμυνας ειδικότερα, είπε ότι το τελευταίο διάστημα φόρεσε τη στολή του μακεδονικού, αλλά παρατήρησε ότι ο κ. Καμμένος έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία στο ζήτημα της Συμφωνίας, είπε: «Η ΝΔ αναγνωρίζει το γεγονός ότι σήμερα έχουμε μια διεθνή κυρωμένη συμφωνία. Δεν απεμπολεί, όμως, η ΝΔ όλα τα άλλα όπλα και αν πρέπει να βάλουμε βέτο, θα το κάνουμε».

Εξαπολύοντας επίθεση κατά του πρωθυπουργού, τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να αποκαλέσει εθνικιστές και ακροδεξιούς όλους εσάς που διαφωνείτε με τη Συμφωνία. Μας είπε ότι μόνο αυτός έχει μυαλό. Το 70% του λαού είναι απέναντι. Πέφτει σε εμάς το βάρος να μαζέψουμε τα απόνερα».

Μιλώντας για τις επικείμενες εκλογές και της προτεραιότητες της ΝΔ, υπογράμμισε: «Στις εκλογές που έρχονται θα στείλουμε το μήνυμα για την πολιτική αλλαγή. Θα προχωρήσουμε σε μείωση φόρων και εισφορών, θα φέρουμε επενδύσεις, θα επανέλθει ο νόμος και η τάξη. Θα μπει τέλος με τους μπαχαλάκηδες. Προτεραιότητα έχουν τα δημόσια πανεπιστήμια. Είμαι φειδωλός στις υποσχέσεις, αλλά ο δρόμος που συνδέει αυτή την περιοχή με τη Θεσσαλονίκη, θα φτιαχτεί».

Εκτίμησε ότι στις 26 Μαΐου μαζί με τις ευρωεκλογές θα γίνουν και οι βουλευτικές, επισημαίνοντας: «Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Τον φάγαμε τον γάιδαρο. Θα είναι δύσκολες εκλογές, παρά το ότι πάμε πολύ καλά, αλλά δεν θέλω εφησυχασμό. Οι αντίπαλοί μας θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν τη ζωή μας δυσκολότερη».

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως η σημερινή επίσκεψή του στη Μακεδονία έχει ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, το 1912 είχε ξεκινήσει επικεφαλής σώματος εθελοντών από την Κρήτη για να πολεμήσει στους Βαλκανικούς Πολέμους.

Source:newpost
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο