Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Θα δώσουμε από 2.000 ευρώ για κάθε παιδί

Κατά την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο επίδομα των 2.000 ευρώ που θα δώσει στις οικογένειες για κάθε παιδί που θα φέρνει στον κόσμο.

«Έχουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας. Έχω πει ότι θα δώσουμε από 2.000 ευρώ για κάθε παιδί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Το δημογραφικό δεν είναι πρόβλημα μόνο εθνικό, είναι και θέμα οικονομικό», σημείωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Και κληθείς να σχολιάσει τη 13η σύνταξη που μοίρασε η κυβέρνηση, επισήμανε: «Δεν υποτιμώ τη σημασία κανενός επιδόματος, αλλά δεν είναι 13η σύνταξη. Είναι ένα επίδομα. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που έχει ο συνταξιούχος. Το πρόβλημα είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και το μοναδικό έσοδο για ένα σπίτι. Το θέμα είναι να βρούμε πώς θα βρούμε δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια. Και εκεί είναι το θέμα. Δεν πρέπει να συντηρούν οι παππούδες και οι γιαγιάδες τα παιδιά και τα εγγόνια τους».

Όσον αφορά την εικόνα που βγάζει η ΝΔ, απάντησε: «Μετά από τρία χρόνια και κάποιους μήνες στην προεδρία της ΝΔ, το κόμμα είναι ενωμένο και ταυτόχρονα ανανεωμένο. Δείτε πόσοι νέοι υποψήφιοι είναι στα ψηφοδέλτιά μας».

Source:newsbeast
Μετάβαση στο περιεχόμενο