Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Καλώ όλα τα κόμματα να καταψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών

«Οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα είναι απαράδεκτες. Ήταν, όμως, και αναμενόμενες από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Επιβεβαιώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτό που η Νέα Δημοκρατία είχε πει από την πρώτη στιγμή.  Ότι αναγνώριση της δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων.

Ο κ. Ζάεφ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γι’ αυτό που συμφώνησε. Ενώ ο κ. Τσίπρας μένει άφωνος μπροστά στα αποτελέσματα της δικής του πολιτικής. Λες και με αυτόν τον τρόπο θα κρύψει τις ευθύνες και την ενοχή του.

Ένας τρόπος υπάρχει μόνο για να περιορίσουμε το εύρος της εθνικής ζημιάς:  Να μην κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

Επαναλαμβάνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο:  H Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία και καλούμε όλα τα κόμματα και όλους του βουλευτές να πράξουν το ίδιο.  Αυτή εξάλλου είναι και η εύλογη απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας έτσι μήνυμα και στο Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Πηγές ΝΔ: «Ο Μητσοτάκης θέτει τους πάντες προ των ευθυνών τους»

Πηγές της ΝΔ τόνιζαν πως «για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο θέτει τους πάντες προ των ευθυνών τους».

Οπως σημειώνουν μάλιστα «είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή για τον κίνδυνο αλυτρωτισμού που ενέχει η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας. Μετά τις δηλώσεις Ζάεφ αποδεικνύεται ότι η συμφωνία αυτή δίνει τη δυνατότητα σε όποιον μιλά αυτή τη γλώσσα, που είναι σλαβική, να θεωρεί ότι μπορεί να διεκδικήσει τον αυτοπροσδιορισμό του ως Μακεδόνας. Εξ ου και οι αναφορές Ζάεφ περί Μακεδονίας του Αιγαίου. Είναι λογικό λοιπόν να πανηγυρίζει σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που σιωπά».

«Εμείς είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο και σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε προ των ευθυνών τους και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων» καταλήγουν οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Source:iefimerida
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *