Επικαιρότητα

Μετακινήσεις νοσηλευτών από νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την «απόφαση μετακίνησης προσωπικού νοσοκομείων σε ιδιωτικές κλινικές».

Σημειώνεται πως οι μετακινήσεις αυτές γίνονται τη στιγμή που η ανταπόκριση ιδιωτών γιατρών στο κάλεσμα της κυβέρνησης για ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων που γονατίζουν από τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό εισαγωγών ασθενών με Covid-19, δεν προχωράει.

Όπως παραδέχθηκε και στην τελευταία ενημέρωση για την πανδημία ο υφυπουργός Υγείας, κ.Κουντοζαμάνης, μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν υπογράψει σύμβαση μόλις οκτώ γιατροί και κατά πληροφορίες μέχρι σήμερα έχουν φτάσει τους 13 αυτοί που έχουν απορροφηθεί στα νοσοκομεία. Συνολικά βέβαια είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον δεκάδες αλλά τελικά υπέγραψαν συμβάσεις ελάχιστοι.

Στο μεταξύ λοιπόν η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τη μετακίνηση υπαλλήλων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ενός διοικητικού υπαλλήλου από τα Νοσοκομεία Παπανικολάου, Γεννηματά και Άγιο Δημήτριο προς ιδιωτικές κλινικές.

«Μετά την αποθέωση του εθελοντικού κινήματος εκ των έσω, περάσαμε στην υποχρεωτική μετακίνηση προσωπικού νοσοκομείων που βρίσκονται σε εμπόλεμη υγειονομική ζώνη και κάθε μέρα βγαίνουν εκτός υπηρεσίας δεκάδες υπάλληλοι που νοσούν από κορονοϊό«, σημειώνει η Ομοσπονδία.

Επισημαίνει δε πως συνεχώς οι απαιτήσεις σε προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία αυξάνουν λόγω της ανάπτυξης κλινικών και κλινών ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και «αντί να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της πρώτης γραμμής τα αποδυναμώνουν υπέρ του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος θα αμειφθεί αδρά για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Αυτό δεν είναι επίταξη, αλλά μία επικερδής συμφωνία για τους ιδιώτες».

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι «με Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζεται νοσήλιο για τα περιστατικά κορονοϊού που νοσηλεύουν με βάση το ημερήσιο νοσήλιο των ιδιωτικών κλινικών, προσαυξημένο με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09 με εξαιρούμενα όπως προβλέπεται στον ενιαίο κανονισμό παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και εξαιρούμενη την ειδική φαρμακευτική αγωγή των ασθενών για την αντιμετώπιση του covid-19».

Content retrieved from: https://www.huffingtonpost.gr/entry/metakineseis-noseleeton-apo-nosokomeia-se-idiotikes-klinikes-katayyellei-e-poeden_gr_5fbe39ccc5b6e4b1ea474cab?utm_hp_ref=gr-homepage.

Μετάβαση στο περιεχόμενο