Μεϊμαράκης: Στις Ευρωεκλογές οι διαχωριστικές γραμμές, δεξιός, κεντρώος, αριστερός, είναι ξεπερασμένες

Το στίγμα του για την επόμενη μέρα της Ευρώπης, έδωσε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Οι διαχωριστικές γραμμές, δεξιός, κεντρώος, αριστερός, είναι ξεπερασμένες στο πλαίσιο των ευρωεκλογών κι εγώ θέλω να εκφράσω τον μέσο Έλληνα- Ευρωπαίο πολίτη, ο οποίος θέλει να δημιουργήσει, θέλει να αναπτυχθεί, θέλει να μεγαλουργήσει, θέλει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, θέλει ασφάλεια μέσα σε μία μεγάλη και δυνατή Ευρώπη», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Για τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών, τις οποίες χαρακτήρισε ως τις πλέον κρίσιμες για την Ευρώπη, δεν θα είναι το Αριστερά, Δεξιά ή το φιλοευρωπαίοι εναντίον ευρωσκεπτικιστών, ούτε το δίλημμα των εκλογών του 2014, μνημόνιο-αντιμνημόνιο, αλλά το αν πιστεύουν σε μία μεγαλύτερη, πιο δυνατή και κοινωνική Ευρώπη.

Ο κ. Μεϊμαράκης, σημείωσε ακόμα ότι «το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει να αντιμετωπίσει πολλά διλήμματα και πολλές προσκλήσεις. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει όλοι οι ευρωπαίοι, από κοινού, να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε για το καλό των χωρών μας και της Ελλάδας και με ανθρώπους από το χώρο της ευρωπαϊκής Αριστεράς, γιατί αυτά που μας χωρίζουν είναι λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν».

«Πεποίθησή μου είναι», συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης, «ότι για μία δυνατή και ανταγωνιστική Ευρωζώνη, προϋπόθεση είναι ο ήρεμος διάλογος με επιχειρήματα –που διαθέτει η ΝΔ- και η ενιαία φωνή στην ΕΕ. Αυτά τα δύο θα παίξουν καταλυτικό ρόλο και για το καλό της χώρα μας και ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Σχολιάζοντας την άνοδο των λαϊκιστών και ευρωσκεπτικιστών στην ΕΕ, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «το φαινόμενο αυτό, το οποίο βρήκε έδαφος λόγω των πολιτικών λιτότητας στην Ευρωζώνη και του μεταναστευτικού, αποτελεί έναν υπαρκτό κίνδυνο για το μέλλον της Ευρώπης».

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «στόχος όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας πρέπει να είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική και τους πολιτικούς».

Source:newsit
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο