Επικαιρότητα

Μαξίμου σε Καμμένο: Καμία ανάγκη για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Αρνητικά απαντούν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου στην πρόταση – αίτημα του  προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να απορρίψει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μια ημέρα μετά την τοποθέτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας, από το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας ανέφεραν πως στο βαθμό που η ΠΓΔΜ εφαρμόζει τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, δεν υπάρχει νόημα να γίνεται συζήτηση περί σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών:

«Η εξέλιξη της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάδειξης αλυτρωτισμού. Αντιθέτως όσες αλυτρωτικές αναφορές υπήρχαν στο σύνταγμα της γείτονος, τελικώς διαγράφονται από αυτό. Συνεπώς δεν έχει νόημα η συζήτηση αυτή [περί σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών], πόσο δε μάλλον η εμπλοκή του προέδρου της Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος, τόνισε πως «αν έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, εφόσον ψηφιστεί από την Βουλή της πΓΔΜ, «ήλθε η ώρα να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», δηλαδή, όπως εξήγησε, αν η Συμφωνία υποκρύπτει αλυτρωτισμό, τότε «να μπλοκαριστεί από το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Source:newpost
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *