Επικαιρότητα

Μάριος Παπαγεωργίου: «Πάγωσαν» οι δικαστές με την αποκάλυψη

Σε ποιο μέρος μεταφέρθηκε η σορός του;

Μάριος Παπαγεωργίου: Μια αποκάλυψη από πρώην κρατούμενη φέρνει ανατροπές στην υπόθεση της δολοφονίας του. Η γυναίκα ήταν συγκρατούμενη με την σύζυγο του φερόμενου ως εγκεφάλου της απαγωγής και της δολοφονίας. Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 73χρονου φερόμενου ως εγκεφάλου για σειρά κατηγοριών.

Με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας συνεχίστηκε η δίκη για την απαγωγή και δολοφονία του 26χρόνου Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012. Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την ενοχή του 73χρονου φερόμενου εγκεφάλου για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και σύστασης συμμορίας, ενώ πρότεινε την ενοχή ακόμα τριών κατηγορουμένων για επί μέρους πράξεις.

Πάντως, εντύπωση προκάλεσε έγγραφο που προσκομίστηκε στην εισαγγελέα, μετά το τέλος της αγόρευσής της, με την κατάθεση πρώην συγκρατούμενης της συζύγου του βασικού κατηγορούμενου. Στο έγγραφο η πρώην κρατούμενη αναφέρει ότι την περίοδο 2014-2015 που βρισκόταν στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών, η σύζυγος του Π. Μιχαλεάκου της είχε αναφέρει ότι η απαγωγή του 26χρονου διαπράχθηκε με σκοπό τα λύτρα, ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου έχει δολοφονηθεί και πως η σορός του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαΐας.

Σε κάθε περίπτωση η εισαγγελέας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά την απόφαση να ασκήσει ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα.

Τι είπε η εισαγγελέας

Ως έναν άνθρωπο «πειστικό και μεθοδικό», χαρίσματα που του εξασφάλισαν την εμπιστοσύνη της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου, περιέγραψε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου το βασικό κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 26χρονου, ζητώντας την ενοχή του για τέσσερις πράξεις.

«Ο Μάριος δεν έχει επιστρέψει και δεν θα επιστρέψει, γιατί είναι νεκρός. Τον σκότωσε ο κατηγορούμενος με τους συνεργούς του. Του κατάφεραν το θανατηφόρο πλήγμα. Οι ενέργειές τουδεν ήταν τυχαίες. Οι χειρισμοί του ήταν προσεκτικά σχεδιασμένοι. Γιατί σκότωσε το Μάριο; Μόνο εκείνος και οι συνεργοί του ξέρουν». Με αυτά τα λόγια η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στον άτυχο Μάριο Παπαγεωργίου, η σορός του οποίου ακόμη δεν έχει εντοπιστεί. Κατά την αγόρευσή της που διήρκεσε περί 1,5 ώρα, ζήτησε την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και σύστασης συμμορίας. Παράλληλα, πρότεινε την ενοχή ακόμα 3 κατηγορουμένων για επί μέρους πράξεις, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διωχθούν ποινικά και νέα πρόσωπα.

Η εισαγγελέας υποστήριξε πως στόχος του κατηγορούμενου ήταν να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έλλειψη πατρικής φιγούρας, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από την οικογένεια Παπαγεωργίου. «Ήταν εκείνος που έστησε την απαγωγή και προσποιούνταν δήθεν τον διαπραγματευτή και απέτρεπε τη μητέρα να πάει στην αστυνομία. Κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στο γιο της. Ο βαθμός εξάρτησής της ήταν τέτοιος που δεν αντιδρούσε σε ό,τι της έλεγε, είχε μετατραπεί σε άβουλο πιόνι του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα στοιχεία της δικογραφίας, όπως το αίμα του νεαρού φοιτητή που εντοπίστηκε στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου του, υποστηρίζοντας πως ο βασικός κατηγορούμενος ήταν εκείνος που δολοφόνησε τον άτυχο νεαρό. Περιέγραψε μάλιστα, τη στιγμή που επεσαν οι μάσκες, λέγοντας: «Όταν ο Μάριος έρχεται αντιμέτωπος μαζί του, βλέπει τι κάνει ο άνθρωπος που ο νεαρός είχε τοποθετήσει πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα. Τότε ο Μάριος βλέπει το αληθινό πρόσωπο του κατηγορουμένου που τον θεωρούσε ως πατέρα και αντιδρά, κάτι που δεν άρεσε στον κατηγορούμενο που σκέφτεται: ποιος είναι αυτός που αντιδρά έτσι; Ποιος είναι αυτός που θα του ακυρώσει το χρόνιο σχεδιασμό; Δεν θα το επιτρέψει. Τότε ο κατηγορούμενος παίρνει τον πυροσβεστήρα και του επιδίδει καίριο πλήγμα. Λόγω του τραυματισμού ο Μάριος θα καταλήξει λίγες ημέρες μετά».

Παράλληλα, επισήμανε πως ο 73χρόνος φερόμενος ως εγκέφαλος, εκτός από την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου είχε σχεδιάσει ή να απαγάγει και τη μητέρα του ή να τη ληστέψει, προκειμένου να καταφέρει τελικά να αποσπάσει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει η Βαρβάρα Θεοδωράκη, πιστεύοντας ότι εκείνη δεν είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. «Δεν υπολόγισε όμως την επιμονή και την αντοχή της μάνας, η οποία βλέποντας ότι έχει χάσει τα ίχνη του παιδιού της μετασχηματίζεται σε ατσάλι. Δεν μπορούσε να το έχει προβλέψει αυτό ο πανούργος, στενός φίλος», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Source:zappit