Επικαιρότητα

Marc: Κατά των «Πρεσπών» 7 στους 10 Έλληνες – Εκλογές ζητά το 65%

Το «διαζύγιο» Τσίπρα-Καμμένου ήταν προσυμφωνημένο, πιστεύει το 68,3%.

«Εκλογές τώρα» ζητούν δύο στους τρεις συμμετέχοντες σε πανελλαδική έρευνα της Marc που πραγματοποιήθηκε για το protothema.gr από τς 14 μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2019.

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, ύστερα από την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, περίπου 7 στους 10 πολίτες αξιολογούν σαν προσυμφωνήμενο το «διαζύγιο» των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Το 65,3% των ερωτηθέντων απαντούν ότι ο Πάνος Καμμένος έχασε από τους τελευταίους χειρισμούς και τις πολιτικές εξελίξεις, έναντι ποσοστού 21,4% που εκτιμούν ότι ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας ευνοήθηκε.

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, 7 στους 10 Έλληνες (ποσοστό 69,6%) αξιολογούν αρνητικά και μάλλον αρνητικό το «deal» για τη Βόρεια Μακεδονία με παράλληλη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους Σκοπιανούς. Μόλις 26,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική ή μάλλον θετική για τα ελληνικά συμφέροντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρνητικά απέναντι στη Συμφωνία τοποθετούνται κατά κύριο λόγο οι Έλληνες μέχρι 50 ετών.

Στο ερώτημα «μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, θέλετε η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ή να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές» ποσοστό 65,5% επί των συμμετεχόντων απαντούν «να πάμε σε εκλογές». Ποσοστό 29,7% ή περίπου τρεις στους 10 απαντούν ότι προτιμούν η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και ένα ποσοστό 4,8% επιλέγει να πει «δεν απαντώ».

 

Source:newpost
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο