Όλα αυτά συνθέτουν το πάζλ της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού», που… έτσι ξαφνικά το απόγευμα της 13ης Φεβρουαρίου 2019 ξεδιπλώθηκε μπροστά μας.

Σήμερα, σχεδόν δυόμισι μήνες μετά τις πρώτες ανακοινώσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και με τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, Ευτύχιο Νικόπουλο, να δουλεύει… τριπλοβάρδιες οι αποκαλύψεις κι οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη.

«Τα τελευταία χρόνια αλβανική μαφία έχει αναλάβει τον έλεγχο των σωφρονιστικών καταστημάτων», είναι η διαπίστωση που κάνουν άνθρωποι που γνωρίζουν εκ των έσω όσα διαδραματίζονται στις φυλακές της χώρας και ιδίως στο «μεγάλο σχολείο», τον Κορυδαλλό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο Reader.gr ότι τα ναρκωτικά -όχι ότι δεν υπήρχαν και παλαιότερα- έχουν αυξηθεί, οι ταρίφες που εισπράττουν από άλλους κρατούμενους τα «κεφάλια» έχουν αυξηθεί, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι παρακολουθούν αν όχι έντρομοι, σίγουρα ανήμποροι να αντιδράσουν έναν κόσμο που θυμίζει «κόζα νόστρα»: με αρχηγό, υπαρχηγούς, εισπράκτορες, στρατιώτες και υπηρέτες.

Η δολοφονία που άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου»

Ο Αρμπέρ Μπάκο ή «Ταμτάκος» ή «Μάικλ», γνωστός στο πανελλήνιο ως «ο μακελάρης του Μικρολίμανου», πέφτει νεκρός από δεκάδες μαχαιριές που του καταφέρνει ο Ιμπραχίμ Μπραχιμάι μαζί με έναν ακόμη Έλληνα κρατούμενο. Το ημερολόγιο δείχνει 14 Ιανουαρίου 2019 κι ο Αρμπέρ Μπάκο μόλις έχει εισέλθει στην Ε’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να παραστεί ως κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. «Μικρή» λεπτομέρεια: ο Μπραχιμάι είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του 52χρονου ποινικολόγου, ενώ ο Μπάκο -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- ένας από τους τρεις ηθικούς αυτουργούς.

Η δολοφονία του «Ταμτάκου» ή «Μάικλ» και κυρίως ο τρόπος που αυτή έγινε -απροκάλυπτα μπροστά σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, κρατούμενους και κάμερες ασφαλείας – θορύβησε τις Αρχές. Θα έλεγε κανείς ότι αποτέλεσε θρυαλλίδα εξελίξεων ώστε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να ασχοληθεί με τα… τεκταινόμενα πίσω από τα κάγκελα του σωφρονιστικού καταστήματος και να καταδείξει τη δράση αυτού που σήμερα ονομάζουμε «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού».

Άλλωστε, ο Αρμπέρ Μπάκο δεν ήταν ένας τυχαίος ποινικός, αλλά το δεξί χέρι του φερόμενου ως αρχηγού, γνωστού ως «Κλόντι».

Ο θάνατος από ναρκωτικά που αποδείχτηκε πνιγμός

Μόλις 13 ημέρες αργότερα, στις 27 Ιανουαρίου 2019, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρίσκουν νεκρό, στο κελί που κρατείται στη Δ’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, τον Τούσα Μπαντιόλ.

Ο 34χρονος Αλβανός ποινικός, μέλος κι αυτός της συμμορίας του «Κλόντι», είναι ο άνθρωπος που είχε δώσει καταφύγιο στους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου. Ο λόγος για τον Ιμπραχήμ Μπραχιμάι και τον Ένο Μάτα, γνωστό και ως «Μαραντόνα της Αρκαδίας» καθώς είχε παίξει ποδόσφαιρο με επιτυχία στην ομάδα της Μεγαλόπολης και ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης έχοντας πιθανότατα κρυφτεί στην πατρίδα του.

Η πρώτη εκτίμηση για τον Μπαντιόλ είναι ότι πέθανε από υπερβολική ή νοθευμένη δόση ναρκωτικών, με τον Κλόντι να διαρρέει ότι πίσω από το θάνατο του συνεργού του βρίσκεται ο Αριστείδης Φλώρος.

Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις 22 Απριλίου ήρθε να φέρει μία ακόμη ανατροπή στα όσα γνωρίζουμε για την επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού». Ο 33χρονος Μπαντιόλ δολοφονήθηκε και μάλιστα με στραγγαλισμό, όπως προκύπτει από τα ευρήματα: σημάδια και ίχνη στον λαιμό που παραπέμπουν ευθέως σε ανθρωποκτονία.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός παρόμοιο δηλητήριο με αυτό που βρέθηκε στο αίμα του Μπαντιόλ, φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί και σε απόπειρα δολοφονίας του φερόμενου ως αρχηγού, Κλόντι, ο οποίος γλύτωσε χάρη στο… δοκιμαστή που  έχει. Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είναι σχεδόν πεπεισμένοι ότι η δολοφονία έγινε κατ’ εντολή «Κλόντι».

Η σύλληψη Αντωνόπουλου που προκάλεσε… σεισμό

Το απόγευμα της 13ης Φεβρουαρίου, λίγα λεπτά μετά τις ανακοινώσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον σχηματισμό δικογραφίας κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 13 ατόμων (8 Αλβανών και 5 Ελλήνων) για πληθώρα εγκληματικών ενεργειών με επίκεντρο τις φυλακές Κορυδαλλού, αρχίζει να κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία η φήμη ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δύο δικηγόροι. Μία φήμη που όχι μόνο θα επαληθευτεί, αλλά θα ανατρέψει πολλά απ’ όσα γνωρίζαμε για τη δράση της αλβανικής «κόζα νόστρα» και θα δώσει έναυσμα για να ανοίξει ξανά ο φάκελος της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο 65χρονος Γιώργος Αντωνόπουλος, γνωστός δικηγόρος και πρώην νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ στη δίκη για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power.

Το σοκ είναι τεράστιο, καθώς στις 3 Νοεμβρίου 2014, οι Αρμπέρ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε -τα «πιστόλια» της συμμορίας του Κλόντι – έχουν αποπειραθεί να δολοφονήσουν τον Αντωνόπουλο έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Η σφαίρα τον πετυχαίνει, αλλά ο 65χρονος δικηγόρος γλιτώνει και η υπόθεση παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη. Μπάκο, Ντούλτσε και Κλόντι καταθέτουν ότι το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου έχει… υπογράψει ο Αριστείδης Φλώρος, έγκλειστος των φυλακών και βασικός κατηγορούμενος του σκανδάλου Energa – Hellas Power. Μάλιστα, το δικαστήριο καταδικάζει σε ποινή φυλάκισης τον Φλώρο, αποδεχόμενους τους ισχυρισμούς των Αλβανών ποινικών.

Το διάστημα που ακολουθεί, μέχρι και σήμερα, οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ο υπέρ-κοριός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχει καταγράψει ουκ ολίγες συνομιλίες του Γιώργου Αντωνόπουλου με τον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού», Κλόντι, από τις απομαγνητοφωνήσεις των οποίων προκύπτει ότι οι δύο άνδρες είχαν αναπτύξει μία ιδιότυπη «λυκοφιλία».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 65χρονος φέρεται να χρηματοδοτεί με αρκετές χιλιάδες ευρώ τον «Κλόντι», ενώ ο τελευταίος ακούγεται να του ζητάει συγγνώμη για το γεγονός ότι πήγε να τον σκοτώσει και να του λέει μετανιωμένος ότι πλέον είναι «αδέλφια» και να τον ευχαριστεί για ότι έχει κάνει γι’ αυτόν.

Ο προφυλακισμένος σήμερα Γιώργος Αντωνόπουλος υποστηρίζει ότι άρχισε να συνομιλεί με τον Κλόντι προκειμένου να μάθει τι κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του κι ότι ο Αλβανός ποινικός είναι είτε μεθυσμένος είτε υπό την επήρεια ναρκωτικών, γι’ αυτό και λέει όσα λέει. Όσον αφορά τα χρήματα υποστηρίζει ότι είναι μικρότερα τα ποσά και τα έδινε για να… πάρει τσιγάρα, επειδή τον λυπόταν. «Όσες φορές προσπάθησε να τον αποφύγει και δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα, στο γραφείο του εμφανίζονταν άγνωστοι, κτυπούσαν κουδούνια, φώναζαν και τρομοκρατούσαν τους δικηγόρους και τους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτό», αναφέρουν ακόμα συνεργάτες του πρώην νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ. Ισχυρισμοί που δεν έπεισαν τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, Ευτύχιο Νικόπουλο, που μαζί με τον εισαγγελέα διέταξαν την προσωρινή του κράτηση.

Η απόπειρα εκβιασμού του Δημήτρη Τσοβόλα

Στη δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τις… δραστηριότητες της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» περιλαμβάνεται και η απόπειρα εκβίασης ενός πασίγνωστου δικηγόρου και πολιτικού.

Ο λόγος για τον πολύπειρο Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος στις 7 και στις 8 Φεβρουαρίου 2019 είδε να τον επισκέπτονται στο γραφείο του ποινικοί κατ’ εντολήν του Κλόντι και να απαιτούν να δώσει το ποσό των 3.000 ευρώ, απειλώντας τον για τη ζωή του.

Ένας άνδρας και μία γυναίκα έκλεισαν ραντεβού μαζί του με το πρόσχημα ότι «έχουμε έναν κατηγορούμενο που θέλουμε να αναλάβετε», όταν έφτασαν όμως στο γραφείο του απαίτησαν εκβιαστικά τα χρήματα. Δεν τα είχε και του πήραν με τη βία 500 ευρώ, ενώ τον απείλησαν ότι ξαναρχόμαστε να πάρουμε αύριο άλλα 2.500 ευρώ. Κατά το κοινώς λεγόμενο όχι μόνο δεν «μάσησε» ο πρώην υπουργός, αλλά ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα την επ’ αυτοφώρω σύλληψη των επίδοξων εκβιαστών.

«Ναι, μου το έκανε ο κύριος ο γκάγκστερ ο Τσοβόλας», ακούγεται να λέει ο «Κλόντι», σε συνομιλία που είχε με την 45χρονη δικηγόρο Πειραιά, Χ.Κ, με την οποία υπήρχε έντονο φλερτ σε κάθε τους συνομιλία.

Η δικηγόρος προφυλακίστηκε και αυτή, κατηγορούμενη για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση. Αίσθηση προκάλεσαν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες με τον Κλόντι, στις οποίες του δίνει πληροφορίες για το πώς θα μπορούσε να αποδράσει από το κτήριο του Εφετείου Αθηνών.

Μάλιστα, φέρεται να τον προμηθεύει και με δύο στυλό τα οποία ο σκληρός Αλβανός ποινικός θα μετέτρεπε σε αυτοσχέδια μαχαίρια (σ.σ. θα προσάρμοζε λάμες πάνω τους) και θα κάρφωνε τον δικηγόρο Μάκη Βορίδη, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια Ζαφειρόπουλου στη δίκη για τη δολοφονία του 52χρονου ποινικολόγου.

Το θρίλερ με τη σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου

Αίσθηση προκαλεί το απόγευμα της Πέμπτης 18 Απριλίου 2019 η είδηση της σύλληψης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του πολύ γνωστού ποινικολόγου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, για εμπλοκή στην επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού», ενός ανθρώπου που για δεκαετίες έχει συνδέσει το όνομα του με τη μαχόμενη δικηγορία και ο οποίος κατηγορείται για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση και για απόπειρα εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου, δια μέσου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι αστυνομικοί θα συλλάβουν τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο έξω από κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών -μέρα μεσημέρι κατά το κοινώς λεγόμενο-, μία είδηση που θα προκαλέσει την αντίδραση του ΔΣΑ που θα εκδώσει ανακοίνωση ζητώντας σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας και της μυστικότητας της ανακριτικής διαδικασίας.

Οι αστυνομικοί αναζητούν και τον συνεργάτη του, επίσης ποινικολόγο, Θεόδωρο Παναγόπουλο, ο οποίος την επομένη συλλαμβάνεται με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες. Πρωί της Μεγάλης Δευτέρας οι δύο άνδρες πηγαίνουν στην Ευελπίδων και για τουλάχιστον έξι ώρες απολογούνται.

Η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι ότι άσκησαν πιέσεις στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο προκειμένου να πείσει τον Αριστείδη Φλώρο να δώσει 2 εκατ. ευρώ στους Αλβανούς ποινικούς, προκειμένου να αλλάξουν την κατάθεση τους για το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου. Λυκουρέζος και Παναγόπουλος αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ωστόσο, ο θόρυβος δεν έχει καταλαγιάσει.

Ο 85χρονος ποινικολόγος, στο απολογητικό του υπόμνημα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Αριστείδης Φλώρος έχει ήδη δύο καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, μία για την Energa και μία για την απόπειρα δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου, ως ηθικός αυτουργός, υποστηρίζοντας ότι παρόλα αυτά σήμερα αναγορεύεται σε “αξιόπιστος μάρτυρας”». Τονίζει, ακόμα, ότι οι καταθέσεις των δικηγόρων σε βάρος του, αναφέρονται σε όσα φέρεται ότι τους είχε πει ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ότι δηλαδή ο ίδιος είχε ζητήσει από τον Αριστείδη Φλώρο 2.000.000 ευρώ, γεγονός που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, αφού ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή… Το γεγονός, μάλιστα, ότι κανείς δεν είχε καταγγείλει τις φερόμενες ως οικονομικές του αξιώσεις στις Αρχές, εάν και τις γνώριζαν, καθιστά αναξιόπιστα τα όσα υποστηρίζονται.

«Υπερβαίνει τα όρια της λογικής η εναλλαγή των ρόλων του θύτη και του θύματος», αναφέρει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και καταλήγει σημειώνοντας ότι «καλούμαι να απολογηθώ για καταθέσεις ενός κατάδικου, η συμπεριφορά του οποίου έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία, είχε δε ως συνέπεια τη δολοφονία ενός εκλεκτού συναδέλφου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου.

«Κλόντι»: Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της αλβανικής μαφίας

Για τον «Κλόντι», τον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» ελάχιστα είναι γνωστά. Ούτε καν η ακριβής ημερομηνία γέννησης του, καθώς κατά καιρούς είχε δηλώσει διάφορες χρονιές. Στο αστυνομικό δελτίο μπαίνει το 2014, όταν συλλαμβάνεται μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα στα Σεπόλια μαζί με τον Δήμο Μέτσι. Μέτσι και Μπάκο είναι για πολλά χρόνια τα «πιστόλια» του «Κλόντι», η ομάδα του οποίου αναλάμβανε εκτελέσεις «συμβολαίων θανάτου» ή «συμβολαίων εκφοβισμού» για λογαριασμών Ελλήνων «νονών» της αθηναϊκής νύχτας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μέτσι είχε αναλάβει να εκτελέσει πρώην διευθυντή του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ.

Οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού και γρήγορα… αναδεικνύεται.

Υπό την «ομπρέλα» του – φέρεται να -παίρνει σκληρούς Αλβανούς ποινικούς τους οποίους καθοδηγεί εντός και εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος. Μάλιστα, φέρεται να πρωταγωνιστεί και σε απόπειρα δολοφονίας του – νεκρού πλέον – «νονού» της αθηναϊκής νύχτας Μανώλη Καραγιάννη ή «φαλάκρα» ή «σαμπρέλα» ή «Νταίζη», την περίοδο που βρίσκονταν κι αυτός στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας. Οι νόμιμες συνακροάσεις από τον υπέρ-κοριό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θα δείξουν και κάτι άλλο: ο «Κλόντι» φέρεται να είχε κάνει άνοιγμα και στη Μύκονο, επιζητώντας κομμάτι από τις «προστασίες» πολλών χιλιάδων ευρώ που υπάρχουν στο «νησί των ανέμων».

Όσον αφορά στη δράση του στην επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού» είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα.

Με βάση αυτές τις πηγές, κατ’ εντολή του έγινε η απόπειρα εκβίασης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που κατέληξε στον θάνατό του. Σε αυτόν αποδίδεται η δολοφονία του πάλαι ποτέ συνεργού του Αρμπέρ Μπάκο, ενώ εξετάζεται να έχει δώσει την εντολή και για τον Τούσα Μπαντιόλ. Είναι ο άνθρωπος που, κατά πληροφορίες, ζήτησε να εκβιάσουν τον Δημήτρη Τσοβόλα, ενώ ακόμη και ο πρώην αρχιφύλακας τον φυλακών Κορυδαλλού, Αντώνης Αραβαντινός, δηλώνει ότι είναι αδίστακτος και ότι τον φοβάται. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τις καταγγελίες Αραβαντινού ότι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ξυλοκοπούνται από Αλβανούς ποινικού, παρενέβη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Αυτός είναι με λίγα λόγια ο «Κλόντι», ο άνθρωπος γύρω από τον οποίο μοιάζουν να κινούνται όλα στις φυλακές Κορυδαλλού.