Επικαιρότητα

Live: Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Αριστοτελία Πελώνη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφερόμενη στην πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας λέγοντας πως η επιδημιολογική κατάσταση είναι καλύτερη, ενώ έστειλε μήνυμα ευθύνης για τους εμβολιασμούς.

«Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα βελτιώνεται αλλά παραμένει ευμετάβλητη», τόνισε. «Το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει συνεχή αλλά αργή αποκλιμάκωση και σε ορισμένες περιπτώσεις τοπικές εξάρσεις. Η συχνότητα των νέων κρουσμάτων σε ενήλικες άνω των 60 ετών έχει μειωθεί σημαντικά και η διάμεση ηλικία των νέων φορέων έχει κατέλθει στα 36 έτη. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώνονται. Οι νοσηλευόμενοι στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι ανεμβολίαστοι», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Συνέχισε λέγοντας πως «τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των αυτοδιαγνωστικών τεστ και κυρίως των εμβολιασμών. Υποδεικνύουν ταυτόχρονα ότι οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας αλλά και να αποτρέψουμε νέα έξαρση».

«Έχουμε ευθύνη να εμβολιαστούμε για να αποκτήσουμε ασπίδα προσωπικής προστασίας και να χτίσουμε το τείχος ανοσίας στη χώρα μας» συνέχισε η κ. Πελώνη και τόνισε:
«Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία».
Ερωτώμενη για τα προνόμοια των εμβολιασθέντων είπε πως «είναι μια συζήτηση που γίνεται σε συνεργασία με τους ειδικούς δεν μπορεί να λάβει σάρκα και οστά εάν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός όλου του ενήλικου πληθυσμού».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο χάρτη της Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθύμισε πως ο επιδημιολογικός χάρτης τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Ο επιδημιολογικός χάρτης θα παράγεται εβδομαδιαίως σε επίπεδο Περιφερειακής ενότητας και ειδικά για τα νησιά σε επίπεδο Δήμου και είναι προσβάσιμος στο covid19.gov.gr.

Για τα σενάρια περί ανασχηματισμού είπε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι οπαδός των συχνών αλλαγών, οπότε δεν υφίσταται κάτι τέτοιο.

Για το θέμα της επέκτασης του ωραρίου κυκλοφορίας και την πιθανή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων είπε ότι θα συζητηθούν όλα αυτή την εβδομάδα.

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο του ΝΑΤΟ

Αναφορικά με την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο του ΝΑΤΟ και τις εμπρηστικές δηλώσεις της Άγκυρας που κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατική πολιτική είπε πως:
«Εμείς προσδοκούμε και προσβλέπουμε σε αποκλιμάκωση και έργων και λόγων. Προφανώς διαφωνούμε με την τουρκική πλευρά και επειδή διαφωνούμε πρέπει να συζητάμε και να μένουμε ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας».
Όσον αφορά πιθανή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο, είπε πως αυτό θα σχεδιαστεί τους επόμενους μήνες.

Content retrieved from: https://www.cnn.gr/politiki/story/269033/live-h-enimerosi-ton-politikon-syntakton-apo-tin-aristotelia-peloni.

Μετάβαση στο περιεχόμενο