Επικαιρότητα

Κυρανάκης: Αυτοί τελειώνουν από την ΕΡΤ με κυβέρνηση ΝΔ

Όλα όσα αποκάλυψε στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου.

Με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές ξεκίνησαν και τα σενάρια για την επόμενη μέρα στην ΕΡΤ με κυβέρνηση το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη δημόσια τηλεόραση υπάρχει κλίμα ανησυχίας καθώς μην ξεχνάμε ότι επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμάρα η ελληνική δημόσια τηλεόραση. Η δημόσια τηλεόραση άνοιξε ξανά έναν χρόνο αργότερα με άλλο όνομα, ενώ ακόμη εξετάζεται κατά πόσο υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Θέση για το θέμα πήρε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου και ρωτήθηκε για την επόμενη μέρα της ΕΡΤ με κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κινδυνεύουν.

Ωστόσο η τοποθέτηση του για τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές αλλά και τις εξωτερικές παραγωγές δημιουργεί ερωτήματα.

«Οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, εκ του νόμου απαγορεύεται η απόλυσή τους. Αυτό λέει σήμερα η νομοθεσία στην Ελλάδα. Άρα δεν τίθεται ζήτημα απόλυσης. Ο κόσμος ρωτάει για διάφορους παρουσιαστές εκπομπών, για ανθρώπους που έχουνε πάρει εξωτερικές παραγωγές και κατά τη γνώμη μας κάνουν προπαγάνδα υπέ της κυβέρνησης παραβιάζοντας τον ρόλο της αντικειμενικής ΕΡΤ όπως ορίζεται από το σύνταγμα για τη δημόσια τηλεόραση, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι» σημείωσε ο Κώστας Κυρανάκης.

Στη συνέχεια σημείωσε: «Ο ελληνικός λαός τούς πληρώνει. Η ΕΡΤ δεν είναι ένα θέμα 2.600 υπαλλήλων, είναι ένα θέμα 11 εκατομμυρίων φορολογούμενων. Το καταλαβαίνουμε αυτό; Ακούω πολλές φορές, μην μιλάμε για την ΕΡΤ, γιατί αφορά διόμισι χιλιάδες οικογένειες. Όχι, αφορά και 11 εκατ. πολίτες, οι οποίοι πληρώνουνε την ΕΡΤ για να υπάρχει».

 

Source:dailymedia
Μετάβαση στο περιεχόμενο