Επικαιρότητα

Κορονοϊός: Επιχείρηση της αστυνομίας στην πλατεία Βαρνάβα με ντουντούκες κατά συνωστισμού [εικόνες – βίντεο]

Έφοδο πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης η Αστυνομία στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι προχωρώντας στην υλοποίηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Από σήμερα και ως τις 4 Οκτωβρίου έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊου. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η απαγόρευση συγκεντρώσεων πάνω από εννέα άτομα σε πλατείες, πάρκα και δημόσιους χώρους.

Παρόλα αυτά κάποιοι δεν συμμορφώθηκαν. Η Αστυνομία παρενέβη και έκοψε και πρόστιμα. Υπήρξαν κάποιες, λίγες αντιδράσεις και λεκτικές αντιπαραθέσεις την ώρα επιβολής των προστίμων, ωστόσο δεν δημιουργήθηκε ένταση.

Υπενθυμίζεται πως το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 150 ευρώ.

Από χθες Τρίτη τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, κινούνται στις χαρτογραφημένες περιοχές, και από τα μεγάφωνά τους ακούγεται στην ελληνική, την αγγλική και την αραβική γλώσσα, μήνυμα, που έχουν ετοιμάσει για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Αττική και την απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των εννέα ατόμων σε πάρκα, πλατείες και άλλους ανοικτούς δημόσιους χώρους.

“Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει έως και την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου. Ας κάνουμε όλοι υπομονή. Ακολουθείστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία” είναι το μήνυμα που ακούστηκε από τα περιπολικά.

Το ίδιο μήνυμα ακούστηκε και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι όπου κόπηκαν τα πρόστιμα.

Content retrieved from: https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/koronoios-epixeirisi-tis-astunomias-stin-plateia-barnaba-me-ntountoukes-kata-sunostismou-eikones—binteo/.