Επικαιρότητα

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις δηλώσεις Γεννηματά

Νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και το Κίνημα Αλλαγής προκάλεσε η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και οι δηλώσεις της περί «ζητήματος Δημοκρατίας στη χώρα», με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis. 

Στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως “ταυτίζεται με τις θέσεις της ΝΔ» και η κόντρα συνεχίστηκε με την Φώφη Γεννηματά να επιστρέφει τις κατηγορίες στην Κουμουνδούρου κάνοντας λόγο για δεξιά συνιστώσα που συνεργάζεται με την κυβέρνηση για τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς και ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Φώφη Γεννηματά: Απροκάλυπτη προσπάθεια του κ. Tσίπρα και της κυβέρνησης να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη

«Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο. Ζήτημα που δημιουργεί η απροκάλυπτη προσπάθεια του κ. Tσίπρα και της κυβέρνησης του να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, να την υποτάξουν στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους στόχων. Γι’ αυτό και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μιλά για θεσμική εκτροπή», τόνισε η κ. Γεννηματά μετά την συνάντηση με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για μεθοδεύσεις που εντείνονται.

«Με ωμές καθεστωτικές αντιλήψεις και ενέργειες που παραπέμπουν σε παρακράτος. Οι επιθέσεις που γίνονται με την κάλυψη και καθοδήγηση του ίδιου του Πρωθυπουργού κατά δικαστικών λειτουργών, διευκολύνουν και το έργο της δεξιάς συνιστώσας της κυβέρνησης, που εκτελεί το σχέδιο άλωσης της Δικαιοσύνης» επεσήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συμπληρώνοντας ότι προασπίζει την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, την Συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, την λειτουργία του κράτους Δικαίου.

«Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας. Να εγγυηθούμε τη διαφάνεια, τη λογοδοσία που δεν εξυπηρετούνται με αυτές τις μεθοδεύσεις, και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών. Θα συγκρουστούμε ανοιχτά με όλους τους εκφραστές της θεσμικής εκτροπής», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά τους, οι Ν. Σαλάτας και Π. Λυμπερόπουλος, που εκπροσώπησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξήγησαν στη πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής τα όσα αναφέρει η πρόσφατη ανακοίνωση τους.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ταυτίζεται με τις θέσεις της ΝΔ»

“Για άλλη μια φορά η κ. Γεννηματά ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις της ΝΔ. Αυτό, το περιμέναμε. Δεν περιμέναμε όμως να υιοθετήσει και τα επιχειρήματα ανθρώπων οι οποίοι ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις της κ. Γεννηματά. Η ανακοίνωση καταλήγει: “Σε αντίθεση με άλλες, η σημερινή κυβέρνηση σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ας μην ανησυχεί λοιπόν η κ. Γεννηματά, κι ας μην παριστάνει την εγγυήτρια της Δημοκρατίας”.

Η απάντηση του ΚΙΝΑΛ

Το Κίνημα Αλλαγής απάντησε και στο σχόλιο του αναφέρει: «Γιατί τόσα νεύρα παιδιά στο ΣΥΡΙΖΑ; Πονάνε οι αλήθειες; Η κυβέρνησή σας είναι που συνεργάζεται με τη δεξιά συνιστώσα για τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο. Θέλετε να σας βοηθήσουμε με ονόματα; Αλήθεια δεν έχετε ακούσει τίποτα για την θεσμική εκτροπή που καταμαρτυρά ακόμα και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων;».

Source:thetoc
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *