Επικαιρότητα

Κάτοικοι Βουτζά -Ματιού: Πολύ σημαντική η παρουσία πολιτικών στις πυρόπληκτες περιοχές μας

Πολύ σημαντική χαρακτηρίζουν -με ανακοίνωσή τους- την πρόσφατη παρουσία πολιτικών παραγόντων και του πρωθυπουργού στις πυρόπληκτες περιοχές, οι συντονιστικές επιτροπές κατοίκων και συλλόγων Ν. Βουτζά και Ματιού. Τονίζουν, δε, ότι «η αποσπασματική μετάδοση ομιλιών» και οι «αήθεις αναφορές» για πρόσωπα-μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών, εξυπηρετούν έναν και μόνο σκοπό: Να δυσκολέψουν το έργο μας και να δημιουργήσουν προβλήματα στην πορεία επίλυσης των προβλημάτων μας».

«Μετά την αποσπασματική μετάδοση της συνομιλίας του πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα με τους πολίτες, κατά την επίσκεψή του στο Μάτι, αλλά και την πολιτική κατηγοριοποίηση μελών των Συντονιστικών Επιτροπών μας, από μερίδα των ΜΜΕ» ενημερώνουμε ότι «η παρουσία πολιτικών παραγόντων και μάλιστα του ίδιου του πρωθυπουργού στις πυρόπληκτες περιοχές, είναι για εμάς πολύ σημαντική γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να θέσουμε σε ανώτατο επίπεδο τα αιτήματά μας».

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι (αν και) «η συζήτηση πολλές φορές γίνεται χωρίς τυπικά χαρακτηριστικά συνεδρίασης και ο καθένας μπορεί να λαμβάνει το λόγο», «ωστόσο έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις και διαπιστώσαμε ότι ελήφθησαν υπόψη».

Εκτιμούν, δε, ότι «συγκεκριμένη επίσκεψη ήταν για εμάς κρίσιμη, αφού την επομένη επρόκειτο να ρυθμιστούν νομοθετικά, μεταξύ άλλων, οι διαδικασίες και προτεραιότητες για την αποκατάσταση των κατοικιών μας και την επίλυση των ιδιαιτεροτήτων στο Μάτι, ενόψει της εφαρμογής του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου».

Ως εκ τούτου, καταλήγουν, «η αποσπασματική μετάδοση ομιλιών, είτε του Πρωθυπουργού, είτε των πολιτών, προκειμένου να επιτευχθούν άλλοι στόχοι, καθώς και οι αήθεις αναφορές και οι «πολιτικοί» υπαινιγμοί, για πρόσωπα-μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών, εξυπηρετούν έναν και μόνο σκοπό: Να δυσκολέψουν το έργο μας και να δημιουργήσουν προβλήματα στην πορεία επίλυσης των προβλημάτων μας. Θα θέλαμε να ζητήσουμε, από το σύνολο των ΜΜΕ, σεβασμό στον πόνο μας από τις απώλειες ανθρώπων και περιουσιών και πραγματική βοήθεια για την επίλυση των προβλημάτων μας. Σας ευχαριστούμε.»

Source:news247
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *