Επικαιρότητα

Καστοριά: Ατζαμής χάκερ έκανε… «βόλτες» στον λογαριασμό 56χρονου!

Είχε προσπαθήσει επανειλημμένα  να αποκτήσει πρόσβαση στις καταθέσεις του θύματός του, χωρίς να τα καταφέρει

Μισή… «δουλειά» έκανε ένας νεαρός χάκερ που είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός 56χρονου από την Καστοριά και προσπαθούσε επανειλημμένα να αποκτήσει πρόσβαση και στις καταθέσεις του, χωρίς να τα καταφέρει!

Ο 56χρονος διαπίστωσε από τα τέλη του Φεβρουαρίου ότι κάποιος προσπαθούσε με διάφορους τρόπους μέσω διαδικτύου να αποσπάσει χρηματικά ποσά από τον λογαριασμό e-banking του, κάτι που έγινε τέσσερις φορές ως τις αρχές του Απριλίου χωρίς τελικά ο δράστης να τα καταφέρει.

Το παρ’ ολίγον θύμα κατήγγειλε τις εισβολές στους αστυνομικούς της Ασφάλειας και από έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 21χρονου Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων και απόπειρα απάτης με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Content retrieved from: https://www.protothema.gr/greece/article/1134354/kastoria-atzamis-haker-ekane-voltes-ston-logariasmo-56hronou/.

Μετάβαση στο περιεχόμενο