Επικαιρότητα

Καλογρίτσας: Ήμουν πειθήνιο όργανο και στρατιώτης του Παππά

Ως πειθήνιο όργανο και στρατιώτη που εκτελούσε τις εντολές του Νίκου Παππά περιγράφει τον εαυτό του στην απόπειρα δημιουργίας φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ τηλεοπτικού σταθμού ο Χρήστος Καλογρίτσας, που συνεχίζει για τρίτη ημέρα την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο μιας ακόμη επικοινωνίας με τον πρώην υπουργό, κατά την οποία του υποδείχθηκε να συναντηθεί με τον Αντώνη Λιανό της λιβανέζικης εταιρείας CCC.

Χρ. Καλογρίτσας: Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήλθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο sms του Νίκου το οποίο λέει «πηγαίνετε στον Λιανό. Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω.

Φέρεται ακόμη, να είπε πως κατείχε τις μετοχές του Νίκου Παππά.

Θ. Πλεύρης: Είχατε αναφέρει ότι σας ζητήσανε το όνομα σας και να μπείτε ως μπροστινός. Τον πρώτο λόγο τον είχατε εσείς ή πι αποφάσεις θα λαμβάνονταν από τρίτα πρόσωπα για το καναλι;

Χρ. Καλογρίτσας: Δάνεισα μόνο το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό. Στρατολογήθηκα

Θ. Πλεύρης: Τις αποφάσεις θα τις έπαιρνε ο Παππάς;

Χρ. Καλογρίτσας: Μου τις έδινε ο Παππάς και τις εκτελούσα πειθήνια. Σαν στρατιώτης.

Θ. Πλεύρης: Μιλήσατε για ομάδα Παππά. Θυμάστε;

Χρ. Καλογρίτσας: Στο γραφείο υπάρχουν στοιχεία τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσα να βρω αργότερα.

Χρ. Καλογρίτσας: Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντος. Ήμουν μπροστινός.

Δ. Μαρκόπουλος: Μπροστινός; Ποιων;

Χρ. Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές τους.

Δ. Μαρκόπουλος: είχατε πει ότι πολιτικά ήσασταν μπροστινος. Ότι τρέξετε πολιτικά το εγχείρημα του καναλιού.

Χρ. Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές του Νίκου του Παππά.

Τα λεγόμενα του προκάλεσαν την αντίδραση του Παύλου Πολάκη.

Χρ. Καλογρίτσας: Δεν έχω καλή μνήμη. Θα τα θυμηθώ όμως.

Π. Πολάκης: Να τα θυμηθείς όλα τώρα. Τώρα.

Δ. Μαρκόπουλος: Ο Πολάκης θυμήθηκε τα σταλινικά δικαστήρια και πιέζει

Χρ. Καλογριτσας: Κύριε Μαρκόπουλε ο Πολάκης δεν ξέρει τον Στάλιν. Δεν τον ξέρει. Έχει άγνοια

Σε άλλο σημείο, είπε σύμφωνα με πληροφορίες:

Χρ. Καλογρίτσας: Δεν είχα σχέση με τις αποφάσεις. Εγώ έπαιρνα οδηγίες. Οι οδηγίες καμία φορά υπερέβαιναν τη σχέση την οποία είχαμε συμφωνήσει να έχουμε. Όταν όμως μου ζητούσαν μια στήριξη αφού μου υπόσχονταν διάφορα…το έκανα. Ήμουν απόλυτα πειθαρχημένος

Θ. Πλεύρης: τις οδηγίες από ποιον τις περνάτε;

Χρ. Καλογρίτσας: Ο λίγων το «δια ταύτα» ήταν ο Παππάς. Υπήρχαν και άλλοι

Θ. Πλεύρης: Το Μαξίμου ήταν ενημερωμένο για τις κινήσεις Παππά;

Χρ. Καλογρίτσας: Το δια ταύτα το έλεγε αυτος στο τέλος. Στο τέλος. Έλεγε «καπετάνιο» ή «Χρηστάκος» και μετά προχωρούσα.

Θ Πλεύρης: Συζητήθηκε το θέμα της εγγυητικής; Τι οδηγίες πήρατε;

Χρ. Καλογρίτσας: Αυτές που σας είπε ο Τόμπρας. Ο Τόμπρας είπε πως υπήρχε αφανής εταιρεία.

Θ. Πλευρης: Δηλαδή ο Χουρι είχε συμφωνήσει με τον Παππά

Χρ. Καλογρίτσας: Μου είπε ο Παππάς όσα μου είχε πει ο Χουρι. Πήγα στο Πόρτο Χέλι να γνωρίσω τον συνέταιρο της ομάδας.

Απαντώντας σε άλλο σημείο στις ερωτήσεις του Θάνου Πλεύρη από τη ΝΔ, φέρεται να κατέθεσε:

Χρ. Καλογρίτσας: ο Νικος μπορεί να έπαιρνε ομαδικές αποφάσεις από κάπου. Όμως η απόφαση του Νίκου ήταν εντολή .

Θ. Πλεύρης: είχε γίνει χρήση του ονόματος του τότε πρωθυπουργού;

Χρ. Καλογρίτσας: αφήστε τα αυτά. Σας παρακαλώ. Θυμάμαι κάποτε όταν παραπέμφθηκε ο Ανδρεας Παπανδρέου ο αείμνηστος Μητσοτάκης είχε πει κακώς τον παραπέμψατε. Ο πρωθυπουργός είναι θεσμός αλλιώτικος. Για μένα το Αλέξης – Χρηστος είναι φιλιά. Το πρωθυπουργός – Χρηστος είναι τιμή.

Θ. Πλεύρης: η εντολή ήταν όμως Νικος Παππας.

Χρ. Καλογρίτσας: το είπα αυτό ήδη.

Θ. Πλεύρης: για τα 8 εκατ είχατε χρήματα στο λογαριασμό; Γι την έκδοση της εγγυητικής χρησιμοποιήθηκαν τελικά τα 3 εκατ της ccc ή κάτι άλλο;

Χρ. Καλογρίτσας: τα 3 της CCC

Ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να απάντησε και στους ισχυρισμούς Παππά ότι συναντήθηκε με όλους τους υποψήφιους στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Χρ. Καλογρίτσας: Άκουσα πως ο Νικος ο Παππας συνάντησε όλους τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρθηκαν για τα κανάλια. Άρα σημαίνει ότι μας είδε όλους κατά τον ίδιο τρόπο. Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Εμένα ο Παππας ήταν φιλος. Να ξεκαθαρίσει: Έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο Γραφειο μου! Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο στο Γραφειο μου. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει. Για παράδειγμα μια Βουλγάρα καφετζού. Ερχόταν πίναμε καφέ.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, θέλησε να χωρίσει την υπόθεση σε επτά κεφάλαια.

Χρ. Καλογρίτσας: Χωρίζω σε επτά φάσεις την υπόθεση. Από 2015 έως έκδοση εγγυητικής 3 εκατ ευρώ. Η β φάση είναι από την έκδοση της εγγυητικής και την απόκτηση κατ αρχήν της άδειας (προσωρινής) όπου έγινε ένα τεράστιο πανηγύρι και μπήκε β μισή Ελλάδα στον διαγωνισμό . Η Τρίτη τάση είναι μετά τη δίωξη μου και τη δολοφονία των χαρακτήρων της οικογένειας μου έως την εκδίωξη – διακοπή των σχέσεων μου με τπν ΣΥΡΙΖΑ και τους ανθρώπου αυτούς . Δ φάση είναι η προσπάθεια των Αράβων να δουν κάτι με εμένα η Ε φάση είναι οι αποφάσεις των Αράβων με τ δικαστήρια. Η έκτη φάση είναι β απόφαση η δίκη μας να μην προχωρήσει το θέμα και η έβδομη φάση είναι το σήμερα. Ότι ζούμε εδώ. Από άρχοντας που ήμουν καθώς είχα εκατοντάδες έργα να κάνω, σήμερα πρέπει να δουλέψω για να ζήσω όλο αυτόν τον κόσμο. Τα παιδιά μου που είναι άρρωστα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξα ποτέ υπεργολάβος. Ήμουν πάντα κύριος ανάδοχος έργων. Τώρα όταν πηγαίνω να ζητήσω καμία υπεργολαβία μου λένε «επειδή είσαι αυτος που είσαι πως να σου δώσουμε έργα; Είσαι τοξικός».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως σήμερα δημοσιοποίησε υπεύθυνη δήλωση του γιου του, Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα προς τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στην οποία αναφέρει πως τα χρήματα για την συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις άδειες θα καλυφθούν εξ’ ολοκλήρου από μετοχές που έχει πουλήσει με ημερομηνία 4/7/2016, δηλαδη 1,5 μήνα πριν από τον διαγωνισμό.. τεκμήριο που καταρρίπτει τα περί μπροστινού

Χρ. Καλογρίτσας: Έχω έγγραφα που δείχνουν ότι ο Νίκος Παππάς προσδιορίζει τα ποσοστά που θα έχουν οι δύο πλευρές στο κανάλι.

Στ. Κελέτσης (πρόεδρος Προανακριτικής): Είναι ιδιόχειρο το σημείωμα του Παππά;

Χρ. Καλογρίτσας: Φαντάζομαι ότι είναι sms

Θεοδώρα Τζάκρη: Εμείς κύριε Καλογρίτσα δεν φανταζόμαστε ότι έχουμε, έχουμε έγγραφα βέβαιης χρονολογίας και ανύποπτου χρόνου που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που λέτε ότι ήσασταν μπροστινός. Έγγραφα που αποδεικνύουν την συμμετοχή της εταιρείας του γιους σας ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ και για όσα αντίθετα λέτε θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ελέγχεστε και ποινικά

Content retrieved from: https://www.cnn.gr/politiki/story/266468/kalogritsas-imoyn-peithinio-organo-kai-stratiotis-toy-pappa.