Επικαιρότητα

Η Καϊλή στηρίζει τον Κυρανάκη, ενώ το ΚΙΝΑΛ τον «αδειάζει»

Με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ για τα επιδόματα μόνο σε Έλληνες.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σχετικά με τη δήλωση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη περί του επιδόματος παιδιού που θα δοθεί μόνο σε Έλληνες με κυβέρνηση ΝΔ. Αν και η ΝΔ δεν έχει απαντήσει επισήμως στις αντιδράσεις, νωρίτερα σήμερα το Κίνημα Αλλαγής επέκρινε σφόδρα τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ. Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, η Εύα Καϊλή στήριξε τον κ. Κυρανάκη, κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση πολιτικών».

Σε σημερινή του ανακοίνωση, το ΚΙΝΑΛ κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει αν οι τοποθετήσεις Κυρανάκη εκφράζει το κόμμα ή είναι προσωπικές του απόψεις.

Συγκεκριμένα, το ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Σε καθημερινή βάση, ο κ. Κυρανάκης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρώην εκπρόσωπος του κόμματος, προωθεί μια Ακροδεξιά ατζέντα. Πέραν όμως της απαράδεκτης λογικής του, υπάρχει ένα κρίσιμο ερώτημα. Αυτές είναι προσωπικές του απόψεις όποτε πρέπει να αποδοκιμαστούν από την ΝΔ ή γίνονται με την πλήρη ανοχή του κ. Μητσοτάκη για ευνόητους λόγους;».

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, η ευρωβουλευτής της «Ελιάς» Εύα Καϊλή με σχόλιο της στο Twitter στήριξε τον κ. Κυρανάκη, γράφοντας:

«Πάντως είναι ανεύθυνο να ρίχνουμε νερό στο μύλο της ακροδεξιάς, στοχοποιώντας κάθε πολιτικό που τοποθετείται υπέρ των Ελλήνων πολιτών και την ενίσχυση της οικογένειας με πολιτικές αντιμετώπισης του δημογραφικού. Ασφαλώς όταν &εφόσον δεν αποκλείονται οι νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι ο διάλογος που είχε στο Twitter ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, ύψους 2.000 ευρώ, ήταν ο εξής:

Απαντώντας στις αντιδράσεις, ο ίδιος ο κ. Κυρανάκης είχε γράψει στο Twitter:

Source:newpost