Επικαιρότητα

Ιταλία: Άρση καραντίνας στις 16 Μαϊου για τουρίστες από Ευρώπη, Βρετανία και Ισραήλ

Η Ιταλία θα καταργήσει την υποχρεωτική καραντίνα από την Κυριακή (16 Μαϊου) για επισκέπτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Βρετανία και το Ισραήλ, εφόσον  έχουν αρνητικό τεστ για COVID-19, ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια δώσει ώθηση στον καλοκαιρινό τουρισμό.

Με την αύξηση των εμβολίων στην ΕΕ, περισσότερες χώρες προσπαθούν να μειώσουν τους περιορισμούς για τα ταξίδια και τον τομέα της φιλοξενίας, ώστε να τον βοηθήσουν για να ανακάμψει από την πανδημία.

«Περιμένουμε αυτήν την κίνηση εδώ και πολύ καιρό, ενώ αναμένουμε και το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για ελεύθερα ταξίδια», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού Μάσιμο Καραβάλια.

Η ΕΕ σκοπεύει να εφαρμόσει ένα ενοποιημένο σύστημα καταγραφής εμβολιασμών, δοκιμών και ανάρρωσης για τον COVID-19 από τον Ιούνιο, προκειμένου να δώσει περισσότερη ελευθερία στην κίνηση των πολιτών.

3 Μαϊου 2021. Η είσοδος του...

 

Τα άτομα που εισέρχονται στην Ιταλία από τις προαναφερθείσες χώρες ήταν υποχρεωμένα να μείνουν σε καραντίνα για πέντε ημέρες εως τώρα, καθώς και να περάσουν από τεστ – τόσο πριν από την άφιξη, όσο και στο τέλος της περιόδου απομόνωσής τους.

Η καραντίνα για άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Οι περιορισμοί εισόδου σε όσους προέρχονται από τη Βραζιλία θα παραμείνουν σε ισχύ, δήλωσε το υπουργείο Υγείας.

Η κυβέρνηση διευρύνει παράλληλα τις δυνατότητες για ταξίδι με χρήση τεστ COVID, ώστε να καλύψει ορισμένους προορισμούς όπως είναι ο Καναδάς, η Ιαπωνία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Δεν θα υπάρχει καραντίνα για όσους διαθέτουν αρνητικά τεστ κατά την άφιξή τους στην Ιταλία από αυτές τις χώρες, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για ορισμένες πτήσεις προς Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολη και Βενετία (με το σκεπτικό ότι θα μεταφέρουν τουρίστες).

Παρόλο που ζητήθηκε να διαθέτουν αρνητικά τεστ όσοι θα ταξιδεύουν στην Ιταλία, οι επιβάτες αυτών των πτήσεων θα μπορούν να περάσουν από τεστ και  κατά την άφιξη. Και, εάν είναι αρνητικοί, θα εξαιρούνται από την καραντίνα.

7 Μαϊου 2021. Η πλατεία του...

Τα ταξίδια μεταξύ της Ιταλίας και του υπόλοιπου κόσμου έχουν περιοριστεί σοβαρά για πολλούς μήνες, καθώς η κυβέρνηση επιδίωξε να περιορίσει τα νέα κρούσματα κορονοϊού.

Τα κρούσματα μειώθηκαν σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες χάρη, εν μέρει, σε μια ολοένα και πιο αποτελεσματική εκστρατεία εμβολιασμού.

Η Ιταλία κατέγραψε σχεδόν 124.000 θανάτους λόγω κορονοϊού, το δεύτερο αρνητικό ”ρεκόρ” στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία. Από τη Δευτέρα, 19 από τις 20 περιοχές της Ιταλίας θα χαρακτηριστούν ως ζώνες «χαμηλής μόλυνσης» και μόνο μία ως «μεσαίου κινδύνου».

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι αναμένεται επίσης να συζητήσει τη Δευτέρα τη χαλάρωση, ή την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύσει σε εθνικό επίπεδο από τις 10 μ.μ.

Content retrieved from: https://www.huffingtonpost.gr/entry/italia-arse-karantinas-stis-16-maioe-yia-toeristes-apo-eerope-vretania-kai-israel_gr_609ea3bfe4b069dc48fac7bf.