Επικαιρότητα

Ιωάννα Παππά: «Δεν αποκλείω τον γάμο, θα το έκανα για τις αναμνήσεις»

Καλεσμένη του Θέμη Γεωργαντά στο After Dark ήταν η Ιωάννα Παππά, η οποία μίλησε για την επιστροφή της στην τηλεόραση, το ελληνικό #metoo και το ρατσιστικό σχόλιο που τη σόκαρε στα social media.

«Είχα να κάνω τηλεόραση σε μεγάλη σειρά από το 2006. Σκέφτηκα ότι έχω περάσει στις ηλικίες που κάνω τη μαμά με την “Εβίτα” στην “Έξαψη”. Αλλά το δέχτηκα κάπως φυσιολογικά αφού έχω γίνει μαμά. Ξεκίνησα με δραματικά και νομίζω ότι αν κάπου ταιριάξεις σε προτιμούν με αυτό. Το ένα φέρνει το άλλο και με προτιμούν εκεί γιατί αποδίδω. Εγώ έχω και θέμα με την κωμωδία, έχω συγκεκριμένη προσέγγιση. Μου αρέσουν οι κωμωδίες καταστάσεων και να αντιμετωπίζονται έτσι», δήλωσε αρχικά και απάντησε για τον λόγο που έκανε τόσο καιρό να εμφανιστεί στην τηλεόραση.

«Ήθελα για λίγο να αφοσιωθώ στα θεατρικά, μετά άρχισε η κρίση. Πλέον έχει ανέβει ο πήχης. Φέτος μπορέσαμε να είμαστε οι ηθοποιοί μαζί και να κάνουμε 10ωρα γυρίσματα. Επικεντρωθήκαμε σε αυτή τη δουλειά».

Για το #metoo: «Δεν ξέρω αν επηρέασε το γεγονός ότι τα θέατρα ήταν κλειστά. Αυτό που μένει από την ιστορία αυτή είναι ότι πρέπει να κοιτάξουμε από εδώ και πέρα. Όποιος δεν έχει μιλήσει, να πάρει τον χρόνο του και να το κάνει και να αρχίσουμε να προστατεύουμε ο καθένας το περιβάλλον του, ώστε να προλαβαίνουμε τις κακές καταστάσεις. Να μην υπάρχει φόβος. Εντάσεις υπάρχουν αλλά δεν μου έχει τύχει να ξεπεραστούν τα όρια. Μπορεί να αντιδρούσα ακραία άσχημα ή να πάθαινα σοκ. Νομίζω ότι μόνο αν σου συμβούν… Είχα ακούσει πράγματα αλλά όχι σε αυτόν τον βαθμό. Σε μια συνεργασία δεν μπορείς μπεις τόσο βαθιά στη ζωή του άλλου. Όσο πιο πολύ έρθεις σε επαφή με έναν άνθρωπο τόσο μπορεί να γνωρίζεις μια κατάσταση».

Για τον έρωτα: «Ήταν πάντα κάτι πολύ σημαντικό. Από μικρή αισθανόμουν ότι έχω ερωτευτεί. Αγαπούσα τον τραγουδιστή των Duran Duran. Με τον Κωνσταντίνο γνωριστήκαμε στην Ελαφόνησο, γίναμε παρέα. Γνωριζόμαστε από το 2004, γίναμε φίλοι, κάπου χαθήκαμε, κάπου βρισκόμασταν ξανά και τα έφερε έτσι η ζωή. Κολλητοί δεν ήμασταν, αλλά ήταν μια φιλική σχέση. Είμαστε με σύμφωνο συμβίωσης, είναι κάτι πιο εύκολο. Πέρα από τα θέματα που έχουν να κάνουν με τα περιουσιακά, όλα τα άλλα είναι πώς νιώθεις. Στόχος μας ήταν να κάνουμε ένα παιδί, δεν υπήρχε η επιθυμία του γάμου. Δεν έχω αποκλείσει τον γάμο, απλώς θα το έκανα περισσότερο για τη γιορτή και τις αναμνήσεις. Αυτά που έχουμε να θυμόμαστε είναι πράγματα που ζούμε και εμπειρίες και το νιώσαμε πολύ φέτος, οπότε δεν αποκλείω κάτι, αλλά σε μικρή κλίμακα».

«Είναι πολύ στοργικός μπαμπάς και έχει την ίδια περιέργεια να περιμένει το επόμενο στάδιο του παιδιού. Δεν έχει κλείσει ακόμα τα 2. Είναι ένα παιδί που θα είμαστε μάλλον του χεριού του. Δεν ήμαστε των τυπικών, δεν ξέρω αν θα κάνουμε βάπτιση ή ονοματοδοσία».

Για το ρατσιστικό σχόλια για το παιδί μετά τα 40: «Ήταν μόνο ένα. Μου έγραφε ότι μετά τα 40 πώς τολμάς να το κάνεις; Το είδα τυχαία. Είμαι άχρηστη με την τεχνολογία και τα social, έχω δυσκολευτεί πάρα πολύ. Σε κάποια φάση ανακάλυψα ότι υπάρχουν μηνύματα και λέω κάτσε να δω τι μου λένε οι άνθρωποι. Είδα αυτό το μήνυμα και είχα πάθει σοκ. Δεν έψαξα το προφίλ. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να το σβήσω, δεν ασχολήθηκα παραπάνω. Σε σχέση με τα σχόλια, είναι πολύ περισσότερα τα θετικά και τα όμορφα. Ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί με τη γυναίκα, που έχει ξεπεράσει με τη στάση ζωής και πια διεκδικεί τα αυτονόητα. Εγώ ξεκίνησα με τη δουλειά πολύ δραστήρια και έντονα και δεν μου άφησε χώρο για να επενδύσω στο προσωπικό κομμάτι. Όταν αυτό ηρέμησε και υπήρξε η σωστή συνθήκη το έκανα. Για μένα δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Καλό είναι να υπάρχει ψυχραιμία για το ποιον μιλάμε, τι λέμε».

«Δεν έχω πάρα πολλούς φίλους. Είχα από μικρή καλή σχέση με την αδερφή μου και δεν ένιωθα ποτέ ότι χρειάζομαι πολλούς. Έχω από το σχολείο και μετά».

Στην παρέα του Θέμη βρέθηκε η Λουκία Πιστιόλα, καλή φίλη της Ιωάννας και «μαμά» της στην «Έξαψη».

Γνωρίστηκαν στη σειρά, με τη Λουκία να εκφράζει τον θαυμασμό της για τη συνάδελφό της. «Τώρα είδα το “Κλείσε τα μάτια”, όταν τη γνώρισα».

«Αυτό που ξεχωρίζω είναι το ταλέντο της, έτσι τη γνώρισα. Η φινέτσα της, αυτό το νεραϊδένιο και ο απίστευτος επαγγελματισμός της», πρόσθεσε.

Στο παιχνίδι των ερωτήσεων, από τις 4 ερωτήσεις πέτυχαν μόνο τη μία.

Το εξομολογητήριο

Η Ιωάννα έχει ψάξει τηλέφωνο συντρόφου της, ή και το δωμάτιό του.

Σε σειρά προτεραιότητας βάζει το σεξ, τον ύπνο και μετά το φαγητό. «Τρώω για να ζήσω».

Η μεγαλύτερη αμοιβή που έχει πάρει σε δουλειά ήταν σε διαφήμιση. «Είναι τα πιο εύκολά λεφτά που έρχονται», είπε αλλά δεν αγίασε.

Το μεγαλύτερο ελάττωμά της είναι η ανυπομονησία και το πείσμα.

Στις επαφές του κινητού της δεν έχει τηλέφωνα πρώην, γιατί το κινητό της είχε πέσει μέσα στην τουαλέτα.

Ο πιο συχνός λόγος που θα μαλώσει με τον σύντροφό της είναι τα… καθημερινά του σπιτιού. «Θα μου άρεσε να είναι όλα μέσα σε ντουλάπια».

Content retrieved from: https://znews.gr/featured/ioanna-pappa-den-apokleio-ton-gamo-tha-to-ekana-gia-tis-anamniseis/.