Επικαιρότητα

Ιερώνυμος: Αυτοκριτική αλλά και πυρά στους επίδοξους διαδόχους του!

Ο Αρχιεπίσκοπος αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του και μιλά για όλους, αλλά και για εκείνον! Κάνοντας ουσιαστικά την αυτοκριτική του, με ένα ρητορικό ερώτημα, ξεκίνησε τις δηλώσεις του μετα τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου, δηλώνοντας: «Προβληματίζομαι για τους χειρισμούς μου, αλλά είναι δυνατόν να υπάρχει σύμπτωση απόψεων, σύμπνοια σε ένα τόσο μεγάλο σώμα, όπως η ιεραρχία;».

Ωστόσο, αμέσως μετά την αυτοκριτική… ήρθαν οι αιχμές για τους «δελφίνους» που  εποφθαλμιούν των αρχιεπισκοπικό θρόνο και βρήκαν τη συγκεκριμένη στιγμή πρόσφορο έδαφος να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους.

O κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «Προβληματίζομαι για τους χειρισμούς μου, αλλά είναι δυνατόν να υπάρχει σύμπτωση απόψεων, σύμπνοια σε ένα τόσο μεγάλο σώμα, όπως η ιεραρχία»;

Ακολούθως, έπειτα ρώτησε: «Αποκλείετε εσείς ότι υπάρχουν προσωπικές επιδιώξεις ή άλλες σκέψεις»;

Ερωτηθείς εάν υπάρχει αμφισβήτηση από την ιεραρχία στο έργο του, απάντησε: «Πιστεύω στο έργο μου, αυτό μου δίνει περισσότερη δύναμη σήμερα».

Στο πλαίσιο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου με τον Υπουργό Παιδείας, αποφασίστηκε να υπάρξει συγκρότηση επιτροπής ανάμεσα σε Εκκλησία και Πολιτεία, αναφορικά με τηνπρόσταση των 15 σημείων της συμφωνίας κ. κ. Ιερωνύμου και Τσίπρα, στην οποια θα συμμετάσχουν και κληρικοί.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι είναι διασφαλισμένη η μισθοδοσία και τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των κληρικών.

Source:dogma
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *