Επικαιρότητα

Ηχηρή παρέμβαση Μεϊμαράκη: Πετυχημένος ο Παυλόπουλος – Η ακροδεξιά δεν έχει θέση στη ΝΔ

Το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα συναίνεσης, διαφοροποιούμενος σαφώς από την ακραία πόλωση και το τοξικό κλίμα της πολιτικής ζωής.

Με μια ηχηρή πολιτική παρέμβαση, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έδωσε σήμερα το δικό του στίγμα για την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας αλλά και γενικά για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Μιλώντας στους Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού για τον News247, το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα συναίνεσης, διαφοροποιούμενος σαφώς από την ακραία πόλωση και το τοξικό κλίμα της πολιτικής ζωής.

Όχι στην ακροδεξιά

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε ότι «η ακροδεξιά δεν μπορεί να είναι μέσα στη ΝΔ». Προσέθεσε δε ότι: «Καμία ακραία και λαϊκίστικη άποψη δεν μπορεί να εκφραστεί από Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Μεϊμαράκης επέμεινε επίσης στη γνωστή συναινετική γραμμή του, υπογραμμίζοντας ότι: «Πρωτοβουλίες για την εθνική συνεννόηση ανήκουν πάντα στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός έχει την άνεση και χρειάζεται να έχει το μεγαλείο να κάνει τέτοιες κινήσεις. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό. Όχι μόνο για το εθνικό θέμα, το Μακεδονικό, αλλά και για άλλα θέματα είναι καλό να υπάρχει συνεννόηση. Η ΝΔ έχει ανταποκριθεί και έχει δείξει καλή διάθεση. Επειδή πάμε σε εκλογές αυτό δυσκολεύει την προσπάθεια συνεννόησης. Το εθνικά θέματα πρέπει να μείνουν εκτός προεκλογικής αντιπαράθεσης. Πρώτο στάδιο είναι η συνεννόηση, η συναίνεση έρχεται μετά, αν έρθει. Συνεννόηση όμως δεν σημαίνει πλαδαρή εκλογική μάχη».

Σε ό,τι αφορά τη συναινετική στάση που κράτησε το καλοκαίρι του 2015, ο κ. Μείμαράκης δήλωσε πεπεισμένος ότι ήταν απολύτως απαραίτητη για να κρατηθεί η χώρα εντός της ευρωζώνης. Παρέπεμψε δε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μεγάλη Βρετανία με το Brexit.

Για τον Παυλόπουλο

Μεγάλη πολιτική σημασία έχει και η κρίση που έκανε ο κ. Μεϊμαράκης για τον Προκόπη Παυλόπουλο. «Δεν έχει πει επισήμως το κόμμα ότι τον ψηφίζουμε, ότι θα στηρίξουμε την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην προεδρία της δημοκρατίας, αλλά φαίνεται προς τα εκεί πάμε. Είναι ένας πολύ επιτυχημένος πρόεδρος ο οποίος θα μπορεί να έχει μία ακόμη θητεία. Δεν έχω κρύψει την άποψή μου γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι «επικεφαλής» του ευρωψηφοδέλτιου της ΝΔ γιατί δεν υφίσταται τέτοια θέση. Για να εκλεγεί χρειάζεται σταυρό προτίμησης όπως όλοι οι υποψήφιοι.

Source:newpost