Επικαιρότητα

Γλυκά Νερά – Πατέρας Καρολάιν: «Θα του έσπαγα το κεφάλι» λέει για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

«Θα του έσπαγα το κεφάλι», λέει μεταξύ άλλων ο πατέρας της Καρολάιν Κράουτς, της 20χρονης μητέρας που έπεσε νεκρή από τον σύζυγό της στα Γλυκά Νερά , σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sun, εκφράζοντας την οργή του για τον δολοφόνο της κόρης του, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Όπως είπε ο 78χρονος, η θλίψη του μετατράπηκε σε οργή όταν ανακάλυψε ότι οι αστυνομικοί πήραν τον 32χρονο από το μνημόσυνο της Κάρολαιν, για να του παρουσιάσουν στοιχεία σε βάρος του που οδήγησαν στην ομολογία του.
«Όταν έμαθα αργότερα όλες τις λεπτομέρειες μετάνιωσα που δεν τα ήξερα νωρίτερα όταν ήταν εδώ (σ.σ. στην Αλόννησο). Θα του έσπαγα το κεφάλι και ευχαρίστως θα δεχόμουν τις συνέπειες της πράξης μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Κράουτς.
Όπως είπε η σύζυγός του, Σούζαν, και ο ίδιος πληροφορήθηκαν για τον θάνατο της Καρολάιν στις 11 Μαΐου από γείτονες στην Αλόννησο.
«Δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς ένιωσα. Ήταν σαν ένα παγωμένο χέρι να με γράπωσε από το στήθος και να μου ξερίζωσε την καρδιά. Ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μου» δήλωσε στη Sun ο 78χρονος πατέρας της Καρολάιν.
Σχολιάζοντας αναφορές στον ελληνικό τύπο ότι ο συζυγοκτόνος συνδέεται επίσης με παράνομες δραστηριότητες, είπε ότι πίστευε ότι υπήρχε «κάποια βάση» στις φήμες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κάρολαιν είχε μια ισχυρή «αίσθηση του σωστού και του λάθους» και θα είχε απειλήσει να τον αφήσει αν είχε ανακαλύψει ότι είχε εμπλακεί.

Σχετικά με την επιμέλεια της εγγονής του, ο ίδιος επισημαίνει ότι «όλο το νησί ήταν στο πλευρό μας στην προσπάθειά μας να πάρουμε την πλήρη επιμέλεια της μικρής Λυδίας».

Στην οικογένεια της Καρολάιν η προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Στην οικογένεια της Καρολάιν στην Αλόννησο ανατίθεται τελικά η προσωρινή επιμέλεια της 11μηνών Λυδίας, ενώ από τον 32χρονο πατέρας της και ήδη προφυλακισμένο, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, αφαιρείται προσωρινά και η γονική μέριμνα.

Ειδικότερα, με διάταξη της Εισαγγελίας Ανηλίκων, η οποία έλαβε υπόψη της τις εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών, η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού της Καρολάιν και του καθ’ ομολογία δολοφόνου της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ανατίθεται στους συγγενείς της 20χρονης «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου», το οποίο σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα θα πρέπει να έχει αποφανθεί «εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

Αποφασίστηκε επίσης να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία θα παρακολουθεί την άσκηση της καλής επιμέλειας στην ενός έτους Λυδία, ενώ η οικογένειά του καθ’ ομολογία δολοφόνου της Καρολάιν, βάσει της εισαγγελικής διάταξης, θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει το μωρό 5 ημέρες τον μήνα 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι στην Αλόννησο και μόνο.

Και οι δύο πλευρές μπορούν να προσφύγουν κατά της διάταξης εντός 30 ημερών ενώ και η εισαγγελική αρχή είναι υποχρεωμένη μέσα στο ίδιο διάστημα να εισάγει την υπόθεση στο δικαστήριο, το οποίο σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα κρίνει οριστικά το θέμα της επιμέλειας του μωρού.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους και με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού, την προστασία του και την ομαλή ανάπτυξή του, έκανε έτσι δεκτή την αίτηση της μητέρας της Καρολαίν για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας η οποία, σύμφωνα με τις εκθέσεις της κοινωνικής λειτουργού «παρόλο που είναι νεογνό μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας».

Content retrieved from: https://www.cnn.gr/ellada/story/272031/glyka-nera-pateras-karolain-tha-toy-espaga-to-kefali-leei-gia-ton-mpampi-anagnostopoylo.