Επικαιρότητα

Γκάλοπ Pulse: Προβάδισμα της ΝΔ με 9 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 9 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και 9.5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 30.%, ΣΥΡΙΖΑ 21.5%, ΚΙΝΑΛ 7.5%, Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 6%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2%, το Ποτάμι με 1.5%, η Ανταρσύα με 1.5%, η Ελληνική λύση με 1.5%  και οι ΑΝΕΛ με 1%.

Τα αντίστοιχα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 31.5%, ΣΥΡΙΖΑ 22%, ΚΙΝΑΛ 8%, Χρυσή Αυγή 7.5%, ΚΚΕ 7%. Ακολουθούν η Ενωση Κεντρώων με 2% και το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ, η Ανταρσύα και η Ελληνική λύση με 1.5% για τον καθένα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι συσπειρώσεις των δύο κομμάτων αλλά και τα στοιχεία για την προέλευση της “γκρίζας ζώνης”, εκείνων δηλαδή που δηλώνουν αναποφάσιστοι ή επιλέγουν λευκό, άκυρο ή αποχή. Η αξιωματική αντιπολίτευση διατηρεί μια πολύ μεγάλη συσπείρωση που φτάνει το 83% σε αντίθεση με τον  ΣΥΡΙΖΑ που κινείται σε ποσοστά του 52%. Την ίδια στιγμή, ένα 32% της γκρίζας ζώνης αποτελούν πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μόλις 6% προέρχονται από τη ΝΔ.

 

Την ίδια στιγμή, ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης για μια σειρά από θέματα που άπτονται της επικαιρότητας.

Στο ερώτημα πώς θα χαρακτηρίζατε την προσωπική σας οικονομική κατάσταση μόλις ένα 10% απαντά πολύ άνετη ή άνετη, ενώ ένα 38% απαντά μέτρια. Ένα ποσοστό 42% απαντά δύσκολη ή πολύ δύσκολη.

Στο ερώτημα εάν μετά την έξοδο από τα μνημόνια διευκολύνεται η προσέλευση ξένων μεγάλων επενδύσεων ένα 33% απαντά σίγουρα ή μάλλον ναι, ενώ ένα 52% απαντά μάλλον ή σίγουρα όχι.

Στο ερώτημα εάν τα πρόσφατα θέματα περί σκανδάλων μπορεί να σας επηρεάσουν στο τι θα ψηφίσετε στις βουλευτικές εκλογές ένα 26% απαντά πολύ ή αρκετά, ένα 10% απαντά μέτρια, ενώ ένα 53% απαντά λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου.

Στο ερώτημα εάν οι πρόσφατες αναφορές για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο μπορεί να σας επηρεάσουν στο τι θα ψηφίστε στις επόμενες εκλογές και πόσο, ένα 17% απαντά πολύ ή αρκετά, ένα 7% απαντά μέτρια, ενώ ένα 64% απαντά λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου.

Στο ερώτημα εάν η πολιτεία αντιμετωπίζει σωστά και με επάρκεια τα φαινόμενα ανομίας, ένα 14% των ερωτηθέντων απαντά σίγουρα ή μάλλον ναι, ενώ ένα ποσοστό 73% απαντά μάλλον ή σίγουρα όχι.

Τέλος στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 58% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το προβάδισμα με 35% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

Source:thetoc
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *