Επικαιρότητα

Γιάννης Λαγός: Από τις Βρυξέλλες κατευθείαν στις φυλακές Δομοκού

Στις φυλακές Δομοκού οδηγείται ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Γιάννης Λαγός έφθασε στην Αθήνα μετά την έκδοσή του από το Βέλγιο και την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές. Εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο Εφετείο προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Η διαδικασία κράτησε λίγη ώρα και πλέον ο Γιάννης Λαγός παίρνει τον δρόμο για τις φυλακές Δομοκού, όπου είναι φυλακισμένα και ο υπόλοιπος πυρήνας της Χρυσής Αυγής.

Ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής εξέφρασε τη διαφωνία του ως προς το κατάστημα κράτησης που θα αποτελέσει το νέο του σπίτι, ζητώντας να κρατηθεί στον Κορυδαλλό προκειμένου να μπορεί να εκτελεί και τα καθήκοντα του στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς παρά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, δεν παύει να διατηρεί τόσο τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο, όσο και τη δυνατότητα να μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντα του, αλλά και να πληρώνεται.

Ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να αποφασίσει για το αιτήματα του να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς αρμόδια για αυτό το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τους δύο δικηγόρους του, Κώστα Πλεύρη και Γιάννη Ζωγράφο, ο εντολέας τους έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στην Γραμματέα Αντεγκληματικης Πολιτικής προκειμένου να κρατηθεί στον Κορυδαλλό για να διευκολύνεται στην άσκηση των καθηκόντων του στην Ευρωβουλή.

«Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία», είπε ο Γιάννης Λαγός βγαίνοντας από την αστυνομική κλούβα.

«Γιαννάρα γερά» φώναξαν δυο – τρεις φίλοι του Λαγού έξω από το Εφετείο. Την ίδια στιγμή δυο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι φώναξαν: «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί».

Υπενθυμίζεται ότι στον Γιάννη Λαγό το δικαστήριο έχει επιβάλει ποινή κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

https://cdn.cnngreece.gr/media/news/2021/05/15/266018/photos/snapshot/lagos1-46.jpg

PHOTO 1 / 5
Photo 1/5
Πηγή: CNN Greece/ Σπύρος Μελισσάρης

<!–
googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘ad-position-108’); });
–>
https://cdn.cnngreece.gr/media/news/2021/05/15/266018/photos/snapshot/lagos01-86.jpg
Photo 2/5
Πηγή: CNN Greece/ Σπύρος Μελισσάρης
https://cdn.cnngreece.gr/media/news/2021/05/15/266018/photos/snapshot/lagos02-72.jpg
Photo 3/5
Πηγή: CNN Greece/ Σπύρος Μελισσάρης

<!–
googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘ad-position-108’); });
–>
https://cdn.cnngreece.gr/media/news/2021/05/15/266018/photos/snapshot/lagos03-13.jpg
Photo 4/5
Πηγή: CNN Greece/ Σπύρος Μελισσάρης
https://cdn.cnngreece.gr/media/news/2021/05/15/266018/photos/snapshot/lagos04-64.jpg
Photo 5/5
Πηγή: CNN Greece/ Σπύρος Μελισσάρης

<!–
googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘ad-position-108’); });
–>

Content retrieved from: https://www.cnn.gr/politiki/story/266018/giannis-lagos-apo-tis-vryxelles-kateytheian-stis-fylakes-domokoy.