Επικαιρότητα

Φωτιές για 2η ημέρα στην Εύβοια – Νέα πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές από χθες στα τρία πύρινα μέτωπα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου ενώ σε μία σύλληψη προχώρησε η Πυροσβεστική για την πυρκαγιά στα Μανίκια της Εύβοιας.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη από τη μια το μεσημέρι βρίσκεται πυρκαγιά στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου ενώ η φωτιά που εκδηλώθηε στα Σπάτα τέθηκε υπό έλεγχο, με την Πυροσβεστική να προχωρά στην προσαγωγή μιας 72χρονης η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για εμπρησμό.

Μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια για δεύτερη ημέρα – Νέο μέτωπο στο Τραχήλι

Δεν έχει τέλος το θρίλερ που παίζεται στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου τις τελευταίες 27 ώρες. Εκεί που οι πυροσβέστες πίστευαν ότι θα μπορέσουν να τιθασεύσουν τις φλόγες οι οποίες εκτείνονται σε ένα μέτωπο μήκους από 5 έως 7 km ξαφνικά οι αναζωπυρώσεις είναι το νέο μεγάλο πρόβλημα αφού δημιουργούν νέα πύρινα μέτωπα.

Την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν τη δική τους μάχη στα κύρια μέτωπα, εκείνη τη στιγμή ξαφνικά ανακάλυψαν ότι φωτιές έφταναν κοντά στο χωριό Τραχήλι. Για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες δόθηκε εντολή προληπτικά να εκκενωθεί το χωριό αλλά την τελευταία στιγμή, όπως και χθες, ο άνεμος άλλαξε πορεία και έτσι ο κίνδυνος απομακρύνθηκε από το συγκεκριμένο χωριό.

Την ίδια στιγμή σε ορισμένες περιοχές οι άνεμοι φτάνουν ακόμη και τα εννιά μποφόρ γεγονός το οποίο δυσκολεύει τις κινήσεις από την πλευρά των πυροσβεστών. Αναζωπυρώσεις έχουμε την τελευταία ώρα και στο χωριό Θαρούνια όπου και χθες δοκιμάζονταν χωρίς όμως η φωτιά να πλησιάσει τα σπίτια.

Ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη από καπνούς και έχει δημιουργηθεί μια ασφυκτική κατάσταση ιδιαίτερα για τους κατοίκους που έχουν σοβαρά προβλήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ώρα πριν οι κάτοικοι στο χωριό Δάφνη Αυλωναρίου ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς έβλεπαν τις φλόγες να έχουν πλησιάσει τα όρια του χωριού τους και οι καπνοί να έχουν καλύψει ακόμη και τα σπίτια τους. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ίδιοι κάτοικοι ζητούσαν βοήθεια από που μπορούσαν και λίγο αργότερα την προέλαση της φωτιάς την ανέκοψαν τα εναέρια μέσα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Evia News oι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι σπρώχνουν το σύννεφο στάχτης και καπνού προς τη Χαλκίδα με τις Αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ευπαθείς ομάδες καθώς η οσμή καμένου ακόμα και στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι πολύ έντονη.

Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη πυρκαγιά στην Εύβοια εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Μανίκια και μετά από λίγο εκκενώθηκε το χωριό Μακρυχώρι. Για την πυρκαγιά στα Μανίκια συνελήφθη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ένας 64χρονος για εμπρησμό, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, προκάλεσε την πυρκαγιά γιατί είχε βάλει φωτιά προκειμένου να κάψει υπολείμματα καλλιεργειών στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι πυρκαγιά στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα σε οικοεπδικούς χώρους ενώ στο σημείο για την κατάσβεσή της βρίσκονται 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες.

Μια προσαγωγή στα Σπάτα

Τέλος, μια 72χρονη γυναίκα προσήχθη και κρατείται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάτων ως ύποπτη εμπρησμού από αμέλεια, για τη φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Κάτω Βακαλόπουλου, κοντά στο εκπτωτικό χωριό. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η γυναίκα έθεσε σε λειτουργία γεννήτρια, από σπινθήρα της οποίας πιθανολογείται ότι ξεκίνησε η φωτιά.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, παραμένουν ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεσή της.
Source:thetoc