Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» αναφορικά με την υποψηφιότητα του Σάκη Ρουβά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ προκάλεσε αναταραχή και εσωτερικές συζητήσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση. Και αυτό γιατί είναι, αναμφίβολα, ένα άκρως λαμπερό πρόσωπο, με διείσδυση σε όλα τα κοινωνικά στρώματα-άρα φόβητρο για πολλούς ανθυποψηφίους του. Προς ανακούφιση πολλών, πάντως, ο κ. Ρουβάς δεν θα είναι στην ευρωλίστα της ΝΔ. Αυτό διεμήνυαν από το μεσημέρι επιτελικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και πηγές από το περιβάλλον του τραγουδιστή, ερωτώμενες σχετικά, με δεδομένο κιόλας ότι ο κ. Ρουβάς ξεκίνησε προ δεκαημέρου εμφανίσεις σε γνωστό μαγαζί της Αθήνας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι 8 εναπόμεινασες υποψηφιότητες στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν θα έχουν εκπλήξεις ή, σε κάθε περίπτωση, γνωστά πρόσωπα. Φυσικά, υπάρχουν και εκκρεμότητες με πρόσωπα που έχουν ήδη κλειδώσει, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί, ενώ θα υπάρχει, όπως και στα προηγούμενα κύματα ανακοινώσεων, και έντονο γυναικείο άρωμα. 

Το ενδιαφέρον, συνεπώς, μετατοπίζεται στα πιο γνωστά πρόσωπα που θα πέσουν στη μάχη της ευρωκάλπης. Ένα όνομα που ακούγεται εκ νέου είναι αυτό του Γιώργου Αυτιά. Ο κ. Αυτιάς περίμενε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, αλλά εν τέλει του έγινε πρόταση να είναι υποψήφιος σε περιφέρεια του Λεκανοπεδίου στις εθνικές εκλογές. Ο ίδιος την απέρριψε και τις επόμενες μέρες, από την εκπομπή του, «πυροβολούσε» τη ΝΔ. Το τελευταίο διάστημα, όμως, έχει χαμηλώσει τους τόνους, με την προσδοκία της συμπερίληψής του στο group των τελευταίων 8 υποψηφίων ευρωβουλευτών. Κάτι τέτοιο, κατά πληροφορίες του Reader.gr, θεωρείται πολύ δύσκολο, αν και, σύμφωνα με άλλη γραμμή πληροφόρησης, σε έρευνα μεγάλης εταιρείας δημοσκοπήσεων που τρέχει αυτές τις μέρες με βασικό αντικείμενο τις εκλογές στην περιφέρεια Αττικής περιλαμβάνεται και ερώτημα για την προοπτική υποψηφιότητας Αυτιά με τη ΝΔ. Σημειωτέον, πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη είχε υπογραμμίσει ότι το ζήτημα Αυτιά είναι λήξαν.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλα ονόματα δημοσιογράφων που ακούγονται στο παρασκήνιο, αν και οι οριστικές ανακοινώσεις δεν αναμένονται τις αμέσως επόμενες μέρες. Για παράδειγμα, ακούγεται το όνομα της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Βίκυς Φλέσσα, η οποία παρουσιάζει την εκπομπή λόγου «Στα Άκρα». Ακόμα, έχει ακουστεί και το όνομα του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, αλλά οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα.

Υπάρχουν, δε, και ονόματα ανθρώπων που λέγεται ότι έχουν συμφωνήσει, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί. Για παράδειγμα, ο οικονομολόγος Δημήτρης Τσαγκάρης, η καθηγήτρια Ιατρικής Λυδία Μουζάκα και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης λεγόταν ότι είχαν πάρει το πράσινο φως, αν και η αύξηση της ποσόστωσης των γυναικών στα ψηφοδέλτια από το 30% στο 40% διαφοροποιεί κάπως τα δεδομένα. Πρόταση είχε γίνει, δε, και στον γνωστό Αχαιό επιχειρηματία, αντιπρόεδρο της «Λουξ» και πρόεδρο του τοπικού Επιμελητηρίου, Πλάτωνα Μαρλαφέκα