Επικαιρότητα

Έξοδος στις αγορές: Ανάρπαστο το 5ετές – Ξεπέρασαν τα 9 δισ. οι προσφορές

Επιβεβαιώνονται αναλυτές που θεωρούσαν ευνοϊκή τη συγκυρία για την έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, από τη στιγμή που οι αποδόσεις ανταποκρίνονται στο γενικότερο κλίμα.

Τεράστια είναι η ζήτηση για το νέο 5ετές ομόλογο που εκδίδει από τις 11 το πρωί ο ΟΔΔΗΧ, με τις προσφορές να έχουν ξεπεράσει τα 9 δισ. ευρώ και να υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να προσεγγίσουν και τα 10 δισ. πριν κλείσει το βιβλίο προσφορών.

Ζητούμενο είναι πλέον τι ποσό θα επιλέξει να αντλήσει το ελληνικό δημόσιο. Αν δηλαδή θα αντλήσει τα 2-2,5 δισ., όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, ή θα επιλέξει να κάνει δεκτές προσφορές 3 δισ. ή και παραπάνω.

Πιο καθοριστικό για την απόφαση αυτή, θα είναι το μεσοσταθμικό επιτόκιο των προσφορών καθώς ο στόχος που έχει ατύπως τεθεί θέλει να κλείνει κοντά στο 3,5%.

Στην αρχή της διαδικασίας, το επιτόκιο διαμορφώνεται από το 3,75% έως 3,87% αλλά ακολούθησε μεγάλος όγκος προσφορών, καθώς το ελληνικό πενταετές αποτελεί ευκαιρία για τους επενδυτές που, ανάμεσα στα ευρωπαϊκά επιτόκια ομόλογα, έχουν ως εναλλακτική μόνο τα Ιταλικά 6ετη ομόλογα με επιτόκιο 1,26%.

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι επενδυτικές τράπεζες όπως η Βank of America ,η Meryll Lynch, η Goldman Sachs International Bank, η HSBC, P. Morgan,η Morgan Stanley και η Societe General CIB.

Με τις τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνονται αναλυτές που θεωρούσαν ευνοϊκή τη συγκυρία για την έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, από τη στιγμή που οι αποδόσεις ανταποκρίνονται στο γενικότερο κλίμα.

Source:news247
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο