Επικαιρότητα

Ετοιμη να ενεργοποιήσει το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό covid η Ελλάδα

Μέσα στον Ιούνιο η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό covid, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).

Την ετοιμότητα της χώρας μας ανακοίνωσε στην παρουσίαση ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε και τις υπόλοιπες χώρες να κάνουν το ίδιο, προς αποφυγήν των περιπλοκών που μπορεί να προκύψουν από διμερείς συνεννοήσεις.

″Πρόθεσή μας δεν είναι να διχάσουμε, αλλά το ψηφιακό πιστοποιητικό θα συμβάλει καθοριστικά στη διευκόλυνση των ταξιδιών, ιδίως το καλοκαίρι, που είναι τουριστική περίοδος” υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο επιταχυντής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας ήταν ο κορονοϊός και το ψηφιακό πιστοποιητικό λειτουργεί ως μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση των ταξιδιών, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Η παρουσίαση του ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid έγινε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε πώς ακριβώς λειτουργεί το ψηφιακό πιστοποιητικό μέσω του gov.gr και τόνισε ότι ότι υπάρχει κοινό πλαίσιο της ΕΕ, το οποίο θα επιτρέπει στα κράτη-μέλη να εκδίδουν πιστοποιητικά που θα είναι διαλειτουργικά, συμβατά, ασφαλή και επαληθεύσιμα σε ολόκληρη την Ένωση. Πρόσθεσε δε ότι έχουν δυνατότητα και οι τουρίστεςνα παίρνουν το πιστοποιητικό, μέσα από την πλατφόρμα του Plf, εφόσον κάνουν τεστ στην Ελλάδα.

 

Content retrieved from: https://www.huffingtonpost.gr/entry/etoime-na-eneryopoiesei-to-eeropaiko-psefiako-pistopoietiko-covid-e-ellada_gr_60b09620e4b0ead27966c72e.

Μετάβαση στο περιεχόμενο