Αρχικά, η αίσθηση που υπήρχε είναι στο σημείο βρίσκονταν μόνο δύο λιμενικοί και ο εισαγγελικός λειτουργός, ωστόσο, υπήρξε διευκρινιστική ανακοίνωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. «Κατά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά την έξοδο των λιμενικών από το οίκημα, όπου είχαν εντοπίσει περισσότερο από 1,5 κιλό ινδικής κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και είχαν προβεί στη σύλληψη δύο γυναικών. Η μία μάλιστα κατάφερε να αποδράσει κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Όσον αφορά τους δύο τραυματίες λιμενικούς οδηγήθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ο ένας με τραύματα από μαχαίρι στον μηρό και ο δεύτερος γρονθοκοπημένος άγρια στο πρόσωπο.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι επικρατεί εκνευρισμός στους κόλπους της Αστυνομίας καθώς δεν ειδοποιήθηκαν αρμόδιοι αξιωματικοί για το γεγονός ότι το ΛΣ θα έκανε τέτοια επιχείρηση σε μία τόσο «ευαίσθητη» περιοχή, όπως τα Εξάρχεια. Όσον αφορά την έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού, αποφασίστηκε μετά τη σύλληψη και την ομολογία Ιρακινού διακινητή στο λιμάνι του Πειραιά.