Έρευνα του Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τη Novartis – Η Ξένη Δημητρίου ζήτησε να διερευνηθούν οι καταγγελίες Αγγελή

Η έρευνα ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα

Τη διενέργεια εκτεταμένης έρευνας με αφορμή τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, σχετικά με τους χειρισμούς στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Αυτό επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η κ. Δημητρίου ανέσυρε από το αρχείο τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή κατά της κυρίας Τουλουπάκη και ανέθεσε σε έτερο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου την επί της ουσίας έρευνα των καταγγελλομένων από τον κ. Αγγελή. Να υπενθυμίζω ότι ο κ. Αγγελής έχει κατηγορήσει την κ. Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας και για οργάνωση μιας σκευωρίας σε συνεργασία με εν ενεργεία υπουργό της κυβερνήσεως, τον οποίο φωτογραφίζει στην αναφορά του» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον RealFM.

H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε παραγγελία στον αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Δημήτρη Δασούλα να διερευνήσει όσα ο κ. Αγγελής είχε καταγγείλει παραιτούμενος από την εποπτεία της εισαγγελίας Διαφθοράς όταν διαφώνησε με τον τρόπο που διεξάγονταν η έρευνα για τη Novartis.

Μάλιστα, με βάση τις αναφορές Αγγελή, η κ. Δημητρίου είχε διατάξει αρχικά έρευνα μόνο για τα όσα είχε καταγγείλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο ίδιος με εισαγγελείς Διαφθοράς υπό την κυρία Τουλουπάκη με κλιμάκιο του FBI.

Ωστόσο, η έρευνα εκείνη είχε τεθεί στο αρχείο με απόφαση της κυρίας Δημητρίου.

Γεωργιάδης: Η κ. Τουλουπάκη είχε προαποφασίσει τις κινήσεις της πριν από τις καταθέσεις των μαρτύρων

«Όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και θα πω κάτι ειδικά για τον φίλο μου, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος διεσύρθη τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό. Στην αναφορά του κ. Αγγελή υπάρχει ένα συγκλονιστικό γεγονός, αναφέρεται ότι στις αρχές του Δεκεμβρίου 2018 η κ. Τουλουπάκη τον ενημέρωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει δίωξη στον κ. Λοβέρδο, στον κ. Σαλμά και σε εμένα. Γιατί αυτό είναι συγκλονιστικό; Γιατί σύμφωνα με τον φάκελο που ήρθε στη Βουλή, οι καταθέσεις βάση των οποίων η κ. Τουλουπάκη ζήτησε από τον κ. Λοβέρδο να παράσχει εξηγήσεις, η πρώτη από αυτές τις καταθέσεις ελήφθη στις 28 Δεκεμβρίου 2018, δηλαδή περίπου 25 ημέρες μετά την ενημέρωση που είχε κάνει η κ. Τουλουπάκη στον κ. Αγγελή. Αυτό σημαίνει ότι η κ. Τουλουπάκη είχε προαποφασίσει τις κινήσεις της πριν από τις καταθέσεις των μαρτύρων και αυτό είναι ένα συγκλονιστικό εύρημα», τόνισε.

«Αυτό τοποθετεί όλη την υπόθεση πλέον, για την οποία και εγώ και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Αβραμόπουλος και όλοι, είχαμε επισημάνει ότι πρόκειται περί μιας σκευωρίας. Ήταν προφανές ότι αυτά που κατήγγειλαν οι λεγόμενοι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος ανήκαν σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, εκτός αν κάποιος στ’αλήθεια πίστευε ότι μπήκε ο Φρουζής με τροχήλατη βαλίτσα στο Μαξίμου να δώσει 2 εκατ. στον Σαμαρά. Το ότι όμως έγιναν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, το ότι έγιναν πρωτοσέλιδα, το ότι διασύρθηκαν οικογένειες, σπιλώθηκαν συνειδήσεις, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί παρά να το ερευνήσει η ελληνική Δικαιοσύνη και ασφαλώς να το ερευνήσει η επόμενη Βουλή» συμπλήρωσε.

«Όλα αυτά δημιουργούν την εικόνα μιας τεράστιας πλεκτάνης, μιας τεράστιας σκευωρίας που στήθηκε από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Δυστυχώς από ότι φαίνεται σε συνεργασία με κάποιους, ελάχιστους, επίορκους εισαγγελικούς λειτουργούς με μόνο σκοπό την σπίλωση και την καταστροφή των πολιτικών αντιπάλων του κ. Τσίπρα», υπογράμμισε.

Source:newpost
Μετάβαση στο περιεχόμενο