Επικαιρότητα

Έρχεται η άσκηση «Cyber Polygon» του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ στις 9 Ιουλίου του 2021. Καλυφθείτε

Θυμάστε το «Event 201» που διοργάνωσαν όλα τα καλά παιδιά για την προσομοίωση μιας πανδημίας; Λίγους μήνες μετά μας ήρθε η πραγματική «πανδημία». Θα γίνει το ίδιο και τώρα με την άσκηση κυβερνοασφάλειας;

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Το «Event 201»

Τον Οκτώβριο του 2019 το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins σε συνεργασία με το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ διεξήγαγε μια άσκηση προσομοίωσης πανδημίας.

Το Event 201 ξεκινάει με την εμφάνιση ενός νέου κορονοϊού που προέρχεται από τις νυχτερίδες. Η διαφορά είναι ότι εμφανίζεται στη Βραζιλία αντί για την Κίνα, αλλά κατά τα λοιπά η εξέλιξή του είναι σχεδόν πανομοιότυπη.

Έκαναν δηλαδή την προπόνησή τους με το «Event 201» και μετά όλως τυχαίως είδαμε το ίδιο σχεδόν σενάριο να εκτυλίσσεται στον πλανήτη. Σύμπτωση; Εσείς θα μου πείτε.

Το «Cyber Polygon»

Αυτή τη φορά στις 9 Ιουλίου του 2021 το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ θα κάνει άλλου είδους προπόνηση. Αυτή τη φορά θα αφορά την κυβερνοασφάλεια. Θα διεξαχθεί άλλη μια προσομοίωση και αυτή τη φορά θα αφορά το σενάριο της επίθεσης χάκερ στις υποδομές των χωρών (ενέργεια, επικοινωνίες, ύδρευση, μεταφορές και άλλα).
What is Cyber Polygon?
Cyber Polygon is a unique cybersecurity event that combines the world’s largest technical training exercise for corporate teams and an online conference featuring senior officials from international organisations and leading corporations.
The 2021 conference discusses the key risks of digitalisation and best practice for the secure development of digital ecosystems.
The 2021 technical exercise builds and tests the skills needed to protect our industries, centring on a targeted supply-chain attack.

πηγή: World Economic Forum
Όπως πάντα αυτή η συμμορία μη εκλεγμένων «ανθρώπων» θέλει να καθορίσει τις προδιαγραφές «ασφαλείας» του διαδικτύου για το μέλλον. Είμαι σίγουρος ότι από τύπους σαν τον Klaus Schwab δεν έχουμε τίποτε το καλό να περιμένουμε. Ο τύπος θα έπρεπε να φορά το ζουρλομανδύα εδώ και πολύ καιρό. Έχει πει αυτό το ανεκδιήγητο «το 2030 δεν θα σου ανήκει τίποτε και θα είσαι ευτυχισμένος». Ο τύπος είναι για τα σίδερα.
1621074771_9c3b114c5c9e64c0068a
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η επίθεση στο σύνολο του διαδικτύου. Θα προσομοιάσουν δηλαδή μια πλήρη πτώση του παγκόσμιου Internet. Το ερώτημα που προκύπτει είναι σε τι θα μοιάζει το διαδίκτυο μόλις το ξαναανεβάσουν. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι πια το ίδιο.

Εύχομαι αυτή τη φορά να παραμείνουμε στην «άσκηση» και να μην πρόκειται πάλι για κάποιου είδους προπόνησης αν και δεν είμαι καθόλου βέβαιος για αυτό.

Καλού κακού το καλοκαιράκι κάντε ένα καλό backup των φωτογραφιών, βίντεο και εγγράφων που έχετε στο διαδίκτυο σε κάποιον δίσκο ή ένα τοπικό σύστημα NAS το οποίο δεν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Ακόμα καλύτερα ξεκινήστε να το κάνετε τώρα.

Έχουμε μπλέξει με ένα τσούρμο ψυχοπαθείς που ονειρεύονται ένα εντελώς δυστοπικό μέλλον για μας και τα παιδάκια μας. Θα πρότεινα να βρούμε ένα ακριτικό νησί, να τους φορέσουμε όλους ζουρλομανδύες και να τους αφήσουμε εκεί να δημιουργήσουν το ψυχιατρείο που ονειρεύονται για το μέλλον τους.

Εμάς ας μας αφήσουν στην ησυχία μας να ζήσουμε ως άνθρωποι γιατί αυτό είμαστε.

Content retrieved from: https://tomsnews.io/post/2443?fbclid=IwAR0RmYiR6zVPB1s_FlyrWi4IIb2rivVNAvFq2k72NVvKx6B_IPStfgIigp0.