Επικαιρότητα

Επίθεση Μητσοτάκη για 13η σύνταξη: «Ξεδιάντροπη συναλλαγή εξαγοράς ψήφων – Θα ζητήσω να καταργηθούν αυτά 3 μήνες προ των εκλογών»

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος τη ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης για την 13η σύνταξη που έδωσε η κυβέρνηση λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε στο ξεκάθαρα δίλημμα που έθεσε χθες από την Θεσσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας οτι η ψήφος την Κυριακή είναι «εντολή στήριξης ή κατάργησης των μέτρων». Οπως είπε «πρόκειται για ξεδιάντροπη προσπάθεια εξαγοράς ψήφων, είναι μία ξεδιάντροπη συναλλαγή». Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, αποκάλυψε ότι μετά τις εκλογές θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση προς ψήφιση ώστε τέτοιου είδους παλαιοκομματκού χαρακτήρα παροχές, να απαγορεύονται για ένα διάστημα τριών μηνών πριν από κάθε εκλογική διαδικασία.

«Είχα πει οτι αν μπορούσε θα έδινε τα χρήματα μαζί με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή» είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν ισχυρή στήριξη στη ΝΔ την Κυριακή στην κάλπη ενώ επανέλαβε για τον ΕΝΦΙΑ οτι πρόθεσή του είναι να μειωθεί οριζόντια κατά 30% σε όλες τις κλίμακες, από την πιό χαμηλή ως την πιό υψηλή.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμα οτι η ψήφος στα μικρά κόμματα είναι χαμένη ψήφος καθώς για να υπάρξει εντολή για πολιτική αλλαγή θα πρέπει να βγει η Νέα Δημοκρατία πολύ δυνατή από την κάλπη της Κυριακής.
Ακόμα, για την ανομία στα Πανεπιστήμια τόνισε οτι πρόθεσή του είναι να καταργηθεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο και να καθαρίσουν τα πανεπιστήμια από εκείνους που τα έχουν κάνει ορμητήρια επιθέσεων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο