Επίθεση χάκερ στην McDonald’s – Υπέκλεψαν στοιχεία υπαλλήλων και πελατών

Η McDonald’s ανέφερε ότι χάκερ υπέκλεψαν εταιρικά δεδομένα από συστήματά της σε αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν, σε ακόμη μία υπόθεση κυβερνοεγκλήματος το τελευταίο διάστημα.

Ο παγκόσμιας φήμης κολοσσός ταχυφαγείων τόνισε, σύμφωνα με την Wall Street Journal, ότι προσέλαβε πρόσφατα εξωτερικούς συμβούλους προκειμένου να ερευνήσουν παράνομη δραστηριότητα σε εσωτερικό σύστημα ασφαλείας της, μετά από εντοπισμό μη εγκεκριμένης πρόσβασης σε δεδομένα, η οποία αντιμετωπίστηκε μία εβδομάδα αφού είχε διαπιστωθεί.  Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα συστήματα της McDonald’s είχαν παραβιαστεί μεταξύ άλλων στις τρεις προαναφερθείσες χώρες.

Σε μήνυμά της προς τους εργαζόμενούς της στις ΗΠΑ, η McDonald’s ανέφερε ότι η παραβίαση αφορά ορισμένα στοιχεία επαφών στο εσωτερικό της εταιρείας, σχετικά μρ εργαζόμενους της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες και στα franchise της στη χώρα, ενώ αποκαλύφθηκαν και στοιχεία χωρητικότητας εστιατορίων. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η WSJ, δεν υπήρξει παραβίαση δεδομένων πελατών, ενώ τα δεδομένα των υπαλλήλων που έγιναν γνωστά στους χάκερ δεν είναι ευαίσθητου ή προσωπικού χαρακτήρα.

Οι χάκερ υπέκλεψαν email πελατών, τηλεφωνικούς αριθμούς και διευθύνσεις παράδοσης σε πελάτες στη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν, ενώ στην τελευταία κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας των υπαλλήλων. Δεν υπήρξε ωστόσο διαρροή δεδομένων πληρωμών πελατών, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η McDonald’s ξεκαθάρισε ότι δεν της ζητήθηκαν λύτρα, ούτε κατέβαλε χρήματα στους χάκερ.

Content retrieved from: https://www.capital.gr/diethni/3552242/epithesi-xaker-stin-mcdonald-s-upeklepsan-stoixeia-upallilon-kai-pelaton.