Επικαιρότητα

“Επιχείρηση”… καλό κλίμα – Βήμα βήμα η κυβέρνηση με το βλέμμα στις εκλογές την Άνοιξη

«Είμαστε στην τελική φάση – για την αύξηση του κατώτατου μισθού – δηλαδή εντός Δεκεμβρίου περιμένω και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και τον Ιανουάριο θα ληφθεί η απόφαση για την αύξηση», είπε χθες  η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο για την Αθήνα υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο αλλά και τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Νίκο Μπελαβίλα επισκέφθηκε το εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «παράλληλα με την αύξηση του κατώτατου μισθού τον Ιανουάριο θα καταργηθεί ο ντροπιαστικός υποκατώτατος μισθός για τους νέους, πράγμα που σημαίνει ότι οι νέοι εργαζόμενοι έως 25 ετών σίγουρα θα έχουν μία πάρα πολύ σημαντική αύξηση στο μισθό τους από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά. Επομένως ο νέος ενιαίος αυξημένος μισθός θα ισχύει χωρίς ηλικιακές διακρίσεις».

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν καλά ότι όταν… ο Άγιος Βασίλης φύγει, τότε τα ελληνικά νοικοκυριά θα επανέλθουν στην δύσκολη καθημερινότητα. Έτσι τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν αποφασίσει να προχωρούν τα θετικά μέτρα βήμα βήμα προκειμένου να υπάρχει προσδοκία στους Έλληνες πολίτες αλλά και θετικό αφήγημα από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την ιστορία θα παίξει ο υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος έφερε και εφάρμοσε την κανονικότητα στα ωράρια των εργαζομένων. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εργαζόμενοι στις Τράπεζες, σε  πολυεθνικές και σε μεγάλες  ελληνικές εταιρείες βρέθηκαν τους τελευταίους μήνες μπροστά σε μια ιδιαίτερα θετική πραγματικότητα καθώς επανήλθε αυστηρά το οκτάωρο με σοβαρές συνέπειες για τις εταιρίες που δεν το τηρούν.

Source:newsit
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *