Επικαιρότητα

Επέτειος Πολυτεχνείου: Μολότοφ, χημικά και δεκαεννέα συλλήψεις

Πεδίο μάχης θυμίζει η εικόνα γύρω από το Πολυτεχνείο αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν με το πέρας των επίσημων εκδηλώσεων και της καθιερωμένης πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία.

Για μια ακόμη χρονιά τα επεισόδια σημάδεψαν τον εορτασμό της επετείου. Για ώρες άνδρες των ΜΑΤ και κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν στην κεντρική πύλη του ΕΜΠ και στους γύρω δρόμους, με τους νεαρούς να κάνουν δεκάδες επιθέσεις με ρίψεις μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα και τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με ευρεία χρήση δακρυγόνων και βομβίδες κρότου-λάμψης.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στους γύρω δρόμους και στις οδούς Τοσίτσα και Στουρνάρη όπου οι νεαροί είχαν στήσει οδοφράγματα.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια στους δρόμους της Αθήνας έκανε την εμφάνισή της υδροφόρα της ΕΛΑΣ το οποίο έγινε στόχος των κουκουλοφόρων οι οποίοι εκσφενδόνισαν προς το όχημα δεκάδες βόμβες μολότοφ. Ωστόσο, η αύρα “Αίαντας” πραγματοποίησε ρίψεις νερού προς τους νεαρούς και τις φωτιές που είχαν έξω από την κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου ενώ κουκουλοφόροι είχαν ανάψει μεγάλη φωτιά και μέσα από την πύλη του Πολυτεχνείου. Η αύρα επίσης επιχείρησε και όταν οι νεαροί μέσα στο Πολυτεχνείο προσπάθησαν να κόψουν με αλυσοπρίονο τα κάγκελα της κεντρικής πύλης και να κάψουν μία ελληνική σημαία.

Η ένταση στον χώρο του Πολυτεχνείου, που υπέστη σοβαρές καταστροφές, εκτονώθηκε αργά το βράδυ και το βασικό μέτωπο μετατοπίστηκε στην οδό Στουρνάρη, όπου συνεχίστηκε το «κυνηγητό» με τους άνδρες των ΜΑΤ.

Μέχρι στιγμής το μέγεθος της καταστροφής κυρίως στο εσωτερικό του πανεπιστημιακού ιδρύματος είναι άγνωστό.

Συνολικά η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων. Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Source:thetoc
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *