Επικαιρότητα

Εντολή σε Μενδώνη, Άδωνι, Χατζηδάκη να ξεμπλοκάρει τo Ελληνικό

Εντολή στους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Kωστή Χατζηδάκη, να ξεμπλοκάρει το Ελληνικό φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου. 

Σημειώνεται πως το απόγευμα ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει νέο κύκλο επαφών με υπουργούς. Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα τον οποίο συναντά καθημερινά αλλά και με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Ανάπτυξης αμέσως μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου. «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή αυτό το έργο να ξεμπλοκάρει και αυτό θα γίνει» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτηση του στο twitter.

Αναφορά στο Ελληνικό έκανε και σήμερα, Τετάρτη ο Αδωνις Γεωργιάδης προσερχόμενος στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο  κ. Γεωργιάδης επανέλαβε την  πρόσθεση της κυβέρνησης να επιταχύνει τις διαδικασίες για να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, ανέφερε «είχα μία πρώτη ενημέρωση για τα ακριβή στάδια που χρειάζονται να γίνουν προκειμένου να ξεκολλήσει η επένδυση και να ξεκινήσει το έργο στα αλήθεια. Είναι ένα σύνθετο έργο, αλλά επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει προσωπικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, θα συντονίσει όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία για να προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης φέρεται ενημερώθηκε αναλυτικά για όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τον πρωθυπουργό. «Η ΚΥΑ που εκδόθηκε ακατανόητα για το Ελληνικό λίγες ημέρες πριν τις εκλογές θα ανακληθεί αμέσως. Θα εκδοθούν δύο υπουργικές αποφάσεις που είναι απολύτως συμβατή με τη συμφωνία με τον επενδυτή» είχε τονίσει σε συνέντευξη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνοντας την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής επένδυσης που θα δημιουργήσει 60.000 νέες θέσεις εργασίας.

«Η επένδυση θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό. Μιλάμε για 60.000 θέσεις εργασίας για ένα έργο που θα αλλάξει η εικόνα της Αθήνας. Η απόφαση εκδόθηκε για να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολη τη ζωή μας την επόμενη μέρα γιατί ποτέ δεν ήθελε αυτή την επένδυση» είχε πει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Source:thetoc
Μετάβαση στο περιεχόμενο