Επικαιρότητα

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ: Ποιους “βλέπει” η Αντιτρομοκρατική πίσω από την επίθεση

Υπερπροσπάθεια γίνεται για την συλλογή τυχόν υπολειμμάτων του μηχανισμού. Θεωρείται μία “τέλεια έκρηξη” πιθανόν με χρήση ANFO, όπως έχει δει στο παρελθόν η Αντιτρομοκρατική από τον Επαναστατικό Αγώνα και την Ο.Λ.Α. που θεωρείται ως έναν βαθμό παρακλάδι και η μετεξέλιξη του Ε.Α.-Ανησυχία από την επαναδραστηριοποίηση των τρομοκρατικών ομάδων.

Από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής θεωρείται ως μία «τέλεια έκρηξη» και σε αυτές τις περιπτώσεις οι μηχανισμοί σχεδόν εξαϋλώνονται γι αυτό και γίνεται υπερπροσπάθεια στο σημείο, μήπως μπορέσουν να εντοπίσουν έστω και τα πιο μικρά θραύσματα κυριολεκτικά κοσκινίζοντας τα συντρίμμια.

Εκτιμάται εκ του αποτελέσματος ως μία πολύ ισχυρή έκρηξη πιθανόν με χρήση ANFO και όμοια με χτυπήματα που η Αντιτρομοκρατική έχει δει στο παρελθόν από τον Επαναστατικό Αγώνα και την Ο.Λ.Α. που θεωρείται ως έναν βαθμό παρακλάδι και η μετεξέλιξη του Ε.Α.

Δεν υπάρχει κανείς συσχετισμός με την απόπειρα στον Βύρωνα όπου χρησιμοποιήθηκε πυροτεχνική ύλη όπως έπραττε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Αυτό εκ των πραγμάτων προκαλεί ανησυχία καθώς διαφαίνεται μία επαναδραστηριοποίηση των τρομοκρατικών ομάδων, ενδεχομένως από συνδυασμό τυχόν ασύλληπτων μελών με την συμμετοχή και στρατολόγηση νέων.

Γεροβασίλη: “Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται”

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται», δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού».

Οι δηλώσεις έγιναν έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού “ΣΚΑΪ”, όπου σήμερα σημειώθηκε βομβιστική ενέργεια και όπου άμεσα μετέβησαν επιτόπου η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ. «Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται», δήλωσε η Υπουργός στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, καθώς η Αστυνομία αμέσως μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα απέκλεισε την περιοχή και δεν απειλήθηκαν ζωές

Source:news247
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *