Πακέτο – βόμβα με καρφιά, μπουλόνια και βίδες εξερράγη σε πεζόδρομο και δίπλα σε αρτοποιείο – Παιδί ανάμεσα στους τραυματίες – Αποκλεισμένη η περιοχή – Για επίθεση μιλά ο Μακρόν
Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στην πόλη της Λιόν στη Γαλλία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν τραυματιστεί ελαφρά τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων και ένα παιδί.
Πρόκειται για έκρηξη που σημειώθηκε σε πεζόδρομο κοντά στο αρτοποιείο Brioche Doree στις 5.30 το απόγευμα (τοπική ώρα).
Η οδός Victor Hugo, όπου εξερράγη ο μηχανισμός, έχει αποκλειστεί και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και πυροτεχνουργοί.
Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η βόμβα περιείχε καρφιά, βίδες και μπουλόνια.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο αρτοποιείο, το οποίος παρέλαβε το πακέτο, σύμφωνα με αναφορές.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε μια πρώτη αντίδραση, έκανε λόγο για “επίθεση”, από την οποία δεν υπήρξαν νεκροί.
Source:protothema